Joukko valtakunnan viisaita kommentoi maailman menoa.

Ihmisoikeudet törmäyskurssilla suvivirsi-kiistassa

Mikko Heikka
Blogit Ykkösketju 17.4.2014 19:00
”Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus on merkkipaalu ihmiskunnan henkisen edistymisen historiassa.” Näin ylevästi kuvasi paavi Johannes Paavali II julistuksen merkitystä. Se on kokoelma yleisinhimillisiä oikeuksia, jotka konkretisoituvat ihmisten arkisessa elämässä. Ihmisoikeuksien tulikoe al...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Mikko Heikka

Kirjoittaja on Espoon hiippakunnan emerituspiispa.

Keskustelu

Taitaa kuitenkin olla niin, että niissä kouluissa mm. Itä-Helsingissä joissa ei suvivirsiä laulella, asia perustuu nimenomaan siihen että rehtori katsoo ettei näin voida loukata vähemmistöuskontojen edustajia. Ainakin tämä ilmiö on saapunut Suomeen vasta islamilaisen maahanmuuton seurauksena. En tiedä yhtään tapausta, jossa uskonnottomien kunniaksi jätettäisiin suvivirret laulamatta. Hyvä syyllinenhän se tietysti on, kuten tästäkin avauksesta näkyy.

Täytyy vain ihmetellä, kun maailma on mennyt kummalliseksi. Alunperin 300-400 vuotta vanha ruotsalainen kansansävelmä on ollut perinteenä laulaa Suomen kouluissa kevätjuhlassa. Kyseessä ei ole jumalanpalvelus, joten sen ei pitäisi loukata muslimejaa, ateisteja tai muitakaan eri uskontojen edustajia.

Näitä luetaan juuri nyt