Veteraanipoliitikkojen suuttumus kertoo outoa tarinaa suhteesta maaseudun mediaan

Puheenvuorot saavat toivomaan, että ne ovat vain tuulahduksia jostain menneisyydestä.

Profiilikuva
Blogit Vuorikoski
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Maaseudun Tulevaisuus julkaisi eilen 22. toukokuuta jutun, joka kertoi keskustan sisäpiiriläisten kritiikistä puolueen pian väistyvän puheenjohtajan Juha Sipilän johtamistapoja kohtaan.

Ryhmäkokouksissa Sipilä hermostui, jos joku kritisoi suoraan hallituksen tai hänen toimiaan. Eduskuntaryhmän pitäisi ohjata ministeriryhmää, mutta nyt asetelma kääntyi toisin päin”, lehti siteerasi nimettömänä pysyttelevää kansanedustajaa.

Artikkeli herätti paljon keskustelua. Mikään uutispommi se ei ole, sillä Sipilän tyyliä on käsitelty julkisuudessa kriittisesti jo aiemmin. Juttu joka tapauksessa valotti uudella tavalla kriisiä, jossa kovan vaalitappion kokenut keskusta tällä hetkellä on.

Keskustelu sosiaalisessa mediassa lähti jännittävälle kierteelle, kun jutun sisällön sijaan muutaman poliitikon katse kääntyi sen julkaisijaan.

Entinen kansanedustaja ja ministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk) hämmästeli sitä, että lehti ”jahtaa” maaseutua puolustavia poliittisia voimia. Häntä komppasi entinen kansanedustaja, ministeri ja Kelaakin johtanut Liisa Hyssälä (kesk), joka vaati lehdeltä selitystä. Keskustelua käytiin useissa twiiteissä. Tässä yksi näyte.