Viiltoja yhteiskunnan kuumiin puheenaiheisiin. Politiikkaa, taloutta, journalismia.

Työttömien raivo yltyy, vaalit lähestyvät – aktiivimallista voi tulla iso riesa hallitukselle

Salla Vuorikoski
Blogit Vuorikoski 28.12.2017 17:35
Kun eduskunta hyväksyi työttömiä töihin hätistelevän aktiivimallin 19. joulukuuta, aavistelin, että hallitus löytää tämän hankkeen vielä monta kertaa edestään. Näyttää siltä, että tällä kertaa en ollut täysin väärässä.  Aktiivimalli nojaa sinänsä yksinkertaiseen tavoitteeseen. Että kun vähän tökkäis...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Salla Vuorikoski

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustelu

Lähestulkoon kaikki töissä olevat jotka tunnen ovat myös allekirjoittaneet tuon, joten ei tässä ole kyse pelkästään työttömistä jotka tuota vastustavat

En kyllä ymmärrä miksi tässäkin oletetaan allekirjoittajien olevan työttömiä. Luulen hyvin suuren, ellei jopa suurimman osan olevan meitä työssäkäyviä, jotka eivät kykene hyväksymään hallituksen lyhytnäköisiä eriarvoistamistoimia, joiden ainoa tavoite on kaunistella tilastoja, ei auttaa työttömiä.

Nyt on demareilla pelin paikka ottaa aktiivimalli ykkösasiaksi ja saada kannatus selvään nousuun tulevia eduskuntavaaleja ajatellen, lakiahan ei muuta kuin seuraava hallitus jos muuttaa. Työttömien pitää vain yrittää järjestää itselleen jotain palkkatyötä, työllisyyskursseista ei ole mitään varmuutta tilanteessa jossa TE-keskukset lakkautetaan ja työttömien asiainhoito siirretään maakuntien vastuulle vaikka mitään valmista ei vielä ole.

Ei nyt suinkaan aivan kaikesta mitään leikata, esim. asumiskulut senkun vaan nousevat!

Ei tarvitse olla työtön allekirjoittaakseen tyhmää lakia vastaan. Vakkarityössä jo useamman vuoden, mutta hyvässä muistissa työttömyys-/pätkätyöaika.

Työttömyydestä kärsiviä ei ole pelkästään ne mitä nämä laskennallisesti laskevat voi sanoa suoraan että ainakin 600000 ääntä mitä eivät tämän takia saa että onnea vaan yritykselle hahhah päästäämpähän teistä monelsi moneksi vuodeksi eroon.

”Työttömien raivo yltyy”
Pääsetkö jostakin näkemään, että aloitteen allekirjoittaneet ovat työttömiä?

Oli tarkoitus kirjoittaa tekstiin mukaan myös pointti, että allekirjoittajissa on varmasti myös muitakin kuin työttömiä, mutta ajatus ei muuttunut toiminnaksi. Ja tästä olen aiheellisesti saanut palautetta.

Ei aloitetta kannata vain työttömät. Tuo otsikko sisältää siinä mielessä vääristävän oletuksen. Itsekin olen vakituisesti työssäkäyvä, mutta oikeustajuinen! Siksi allekirjoitin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *