Touko Aallon hapan naama

Vihreän kaupunkipoliitikon insestivitsistä alkanut kohu uhkaa puolueen maanvalloitushaaveita.

Profiilikuva
Blogit Vuorikoski
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Juonsin lauantaina 4. marraskuuta paneelikeskustelun vihreiden Puolueristeily-tapahtumassa Vantaalla. Teemana piti olla se, voiko vihreät olla sekä maaseudun että kaupunkien puolue. Mitä ilmeisimmin epäonnistuin tehtävässäni, sillä keskustelu ryöstäytyi kiihkeäksi sananvaihdoksi maataloustuista.

Kiinnostavaa ja viihdyttävää se kuitenkin oli. Paneelissa istuivat Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen, ajatuspaja Liberan entinen toiminnanjohtaja, Mustread-julkaisun osakas Heikki Pursiainen, helsinkiläinen vihreä Lilja Tamminen ja Tammelassa museotilan yrittäjänä toimiva vihreä Kristiina Liinaharja. 

Tilaisuuden aluksi pohjustin tunnelmaa ajankohtaisella teemalla. Siteerasin helsinkiläisen vihreän kaupunginvaltuutetun Fatim Diarran tuoretta, kohun nostanutta Facebook-kommenttia. 

”Ainoa syy muuttaa sinne (maaseudulle) on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua”, Diarra oli kirjoittanut

Vitsailin, että vihreiden viestintäyksikkö oli selvästi rientänyt Diarran apuun. Hän oli nimittäin selittänyt mediassa kommenttiaan viittamalla Sallan alueen insestiongelmiin ja toteamalla, että kyllähän syrjäseudulla on tosi masentavaa.