Toimittajat ja poliitikot kaulailevat yökerhossa – "Näyttäytyy tunkkaisena tavalliselle kansalle"

Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen ei pidä maataloustuista tai keskustan politiikasta – ja katsoo, että politiikan toimittaja voi kertoa sen julkisesti.

Profiilikuva
Blogit Vuorikoski
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Käynnistin tänään Suomen Kuvalehden Mediapenkki-kesäsarjan, jossa käsitellään mediaa ja journalismia kriittisesti eri näkökulmista. Jaksoja nähdään kesäkuun ajan pari kertaa viikossa ja muutama lähetys myös SuomiAreena-tapahtuman yhteydessä heinäkuussa.

Istuin pohtimaan toimittajan valtaa Iltalehden politiikan toimittajan Tommi Parkkosen ja toimittaja-tietokirjailija-järjestöpomo-kaimani Salla Nazarenkon kanssa. Otsikko ohjelmalle löytyi Nazarenkon kommentista, jonka mukaan hän on ärsyyntynyt toimittajien ”itserakkaaseen kaikkivoipaan omahyväisyyteen” ja siihen, että toimittajat eivät näe eivätkä myönnä omaa valtaansa.

”Tämä Etelä-Suomen meno, kaveeraaminen ja verkostoituminen. Sitten toimittajat siirtyvät lobbareiksi. Tätä on koko ajan. Sitten vielä sanotaan, että ei mulla ole valtaa.”

”Minkä takia joku lobbausfirma haluaisi ostaa sinut töihin, jos sinulla ei olisi mitään yhteiskunnallista valtaa, painoarvoa tai verkostoja”, Nazarenko kysyy.