Viiltoja yhteiskunnan kuumiin puheenaiheisiin. Politiikkaa, taloutta, journalismia.

Tasavaltalaisen median aivohalvaus: Poika on syntynyt meille!

Salla Vuorikoski
Blogit Vuorikoski 3.2.2018 22:25
Aivan aluksi täytyy onnitella, koska vauvat ovat parhaita. Onnea vauvasta!  Sen jälkeen on pakko kysyä: olemmeko menettäneet järkemme?  Presidentti Sauli Niinistön vaimo Jenni Haukio on synnyttänyt lapsen, mikä on tietysti poikkeuksellinen tapahtuma paitsi isän aseman, myös hänen korkean ikänsä taki...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Salla Vuorikoski

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustelu

Nyt alkaa tosiaan jo näyttää siltä, että media aliarvioi kuluttajiaan. Myönnän, että kuluttajissakin on höperöitä, mutta median touhu menee jo todellakin överiksi.

Jotkut eivät sitten ole ikinä tyytyväisiä. Kun kerrankin somessa ja netissä yleensäkin on jotain positiivista eikä sitä paljon puhuttua raivoa ja vihapuhetta, niin pitää nolata julkisesti.

Tätä oli kiva lukea. Samanlaisia fiiliksiä itsellä et joku raja pitäisi hehkutuksessakin olla. ”Koko luonto kunnioittaa Poikaa (isolla) antamalla pakkasta -12 astetta”.

Media meni ensin sekaisin presidentti-isän vaalivoitosta, saihan hän noin 44 prosenttia kaikkien äänioikeutettujen äänistä (30,1 prosenttia ei äänestänyt lainkaan). Sitten tietenkin iloitaan pikkuprinssistä. Prinssihän vauva on, jos median näkökulmasta isän tärkeimpänä hommana on järjestää Linnan iltapukujuhlat ja toiseksi tärkeimpänä on pitää uudenvuodenpuhe.

Itselläni meni tämä vauvauutinen kokonaan ohi, koska keskityin maailmalla paremmin nimeltä tunnetun suomalaisen eli NBA:ssa korista pelaavan Lauri Markkasen vauvauutiseen tiistailta. Vasta nyt sunnuntaina huomasin, että jossain keskustelupalstoilla oli jotain aloituksia tyyliin ”Salen ja Jennin poika”.
Eipä kyllä kauheasti kiinnosta, koska heidän työhönsä vauva ei vaikuta – Markkasen pelaamiseen kyllä (kuinka pitkä tauko tulee?)

Minkä ihmeen tasavaltalaisen median? Meidän tasavallaksi kutsutussa oligarkiassamme vähintään 90% mediasta on hallitsevan eliitin kontrollissa ja ajaa sen etuja.

Onneksi Suomessa näyttää olevan edes yksi toimittaja ns. valtamedioissa, muissa mediataloissa kun näyttää olevan vain tyhjäpäisiä höpöhöpötoimittelijoita.

Kiitos asiallisen napakasta kirjoituksesta Salla Vuorikoskelle!

PS. Ja toimittelijoille ihan rautalanka-vinkkinä kerrottakoon, että kannattaa panostaa siihen sisältöön, eikä valua kurajournalismiin toimittelija tasolle.

PSS. Onko Teemu Laajasalo vielä vaikuttamassa Kallion seurakunnan julkaisuihin? Onko tuo Kallion seurakunnan ulostulo nähtävä Teemu Laajasalon arkkipiispan vaalia edeltävänä mainoksena?!

Elämme Sauli-Arabiassa, kuten ystäväni lohkaisi. Kun tärkeistä asioista ei voi puhua, vauvat ja vapaana virtaava viina valjastetaan tukkimaan aito poliittinen keskustelu. Eduskunnalla on pöydällään kansalaisalaoite aktiivimallia vastaan, sotekin pitäisi saada valmiiksi. Mutta onneksi syntyi Poika =)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *