Viiltoja yhteiskunnan kuumiin puheenaiheisiin. Politiikkaa, taloutta, journalismia.

A-studioon pettynyt Pekkarinen pelottelee Yleä – eikö mitään ole opittu?

Salla Vuorikoski
Blogit Vuorikoski 16.11.2017 09:53
Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk) ei tykännyt Ylen A-studion lähetyksestä tiistaina 14. marraskuuta.  Ohjelmassa puitiin viime kesän hallituskriisin tapahtumia, jotka nousivat uudelleen ajankohtaiseksi aiheeksi toimittaja Lauri Nurmen kirjan myötä.  Toimittaja Kirsi Heikelin vetämässä ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Salla Vuorikoski

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustelu

Itsekin lähetin Kiviselle sähköpostia ja uhkasin lopettaa yleveron maksamisen – ai, mutta sehän onkin pakkovero, jota Pekkarinen on ollut säätämässä.

Kun YLE:n ajankohtaisohjelmia katsoo, niin kyllä sieltä puskee niin selvästi esiin puolueellisuus ja oman agendan ajaminen. Jätetään tuon agendan mainitseminen pois, jotta tämä kommentti julkaistaisiin.

Ihmettelen, että tähän mielivaltaan ei kukaan puutu. Tai siis Pekkarinenhan ainakin yrittää. Mielestäni YLE:n ko. ohjelmista vastaavat henkilöt tässä olisi syytä lähettää journalismin peruskurssille.

Jos voisin valita, en tukisi YLE:n ajankohtaisohjelmia omilla rahoillani ollenkaan.

Katsoin A-studion ja mietin, että toimittajien kosto on hirmuinen ja tämä pääministerin päänahka pitäisi nyt viimeinkin saada tai ainakin Kepun kannatusta alennettua. Olen ollut SK:n lukija ja tilaaja 70-luvulta asti luottanut sen journalismin laatuun ja myös puolueettomuuteen. Mutta muutaman viime vuoden aikana on tullut selväksi, että lehti on muuttanut linjaansa ja eikä edes pyri jutuissaan tasapuolisuuteen vaan tarkoitus on jokaisessa jutussa hyökätä Sipilää ja Kepua vastaan. Niin päätoimittajan kuin kolumnistien (esim. Ervasti Kok) naamioituminen puolueettomiksi laatujournalisteiksi saa tietysti tukea niiltä, joiden asiaa SK nykyisi ajaa.

Olisikohan se Maurin jo aika harkita eläköitymistä, kun alkaa näitä aivopieruja tulla jo enemmän kuin mitään järkevää sanottavaa.

Asiallinen ja hyvä keskustelu. Kyllä meidän äänestäjien pitää tietää miten pääministeri toimii. Asialliset ja ammattitaitoiset kaikki toimittajat. Se, että aihe ei keskustaa mielyttänyt on ymmärrettävää.

Pekkarinen, Pekkarinen, onko se vaikeaa noinkin pitkän poliittisen uran jälkeen pitää soukempaa suuta. Pääministeri on pyyhkeet ansainnut puhumalla potaskaa.
Länsimaissa ministerit eroavat ihan itse pienemmästäkin syystä.
Kepulandia alkaa muistuttaa entistä enemmän itämaista sensuurilandiaa.
YLE tarvitsisi pääjohtajan, joka uskaltaisi näille kepulaisille ja persuille panna jauhot suuhun,se tarvitsisi pomon joka huolehtisi siitä ettei firmassa pyöri ammattitoimittajia näytteleviä julkkuja.

Voi, voi Pekkarinen! Säälittävää peiteltyä uhkailua. Et viitsisi. Kasva jo miehen mittaan!
Etkö se ollutkin sinä joka sanoi taannoin,että ken leikkiin ryhtyy,se leikin kestäköön?
Eduskunnan kyselytunnilla (14.11.) Sipilällä näytti olevan hyvinkin hauskaa,kun ei vastannut siihen,mitä oppositio kysyi, vaan nauroi veitikkamaisesti ettei tiennyt miten persujen puoluesihteeri poistui eräänä kesäkuun sunnuntaina PM:n virka-asunnolta.
Jos poliitikot ottaisivat heille annetun mandaatin vakavasti ja vastaisivat esitettyihin kysymyksiin venkoilematta ja asiallisesti( Orpo, Sipilä, J. Niinistö etc.), niin jälkinäytöksiltä vältyttäisiin. Mutta sitä halutaan olla niin verbaaliakrobaatteja ja muka nokkelia.
Olen niin pettynyt keskustelun tasoon. Eduskunnan kyselytunnilla poliitikot eivät ilmeisesti ymmärrä, että äänestäjäkin haluaa kuulla asiallisia, rehellisiä vastauksia.
On katsojien, äänestäjien aliarvioimista vitsailla vakavilla asioilla.

Ihan sama millä perusteella YLE:n rahoitusta leikataan, kunhan leikataan, sillä tällainen pakkomaksuun perustuva valtiollinen mediayhtiö ei ole tätä päivää, eikä sitä tarvita mihinkään.

Pekkariseen kohdistuvan kritiikin voisi ymmärtää paremmin, jos YLE noin yleisesti ottaen olisi jotenkin tasapuolinen ja riippumaton. Mutta eihän se ole, vaan kyseessä on vihervasemmistolainen propagandalaitos. En tietenkään ole Pekkarisenkaan kanssa samaa mieltä, mutta se on ihan besides the point niin sanotusti.

Toiset tuolla edellä epäilivät Ylellä olevan oma agenda pelissä. Sillä termilläkö pitää kutsua, jos löytää joskus kepussa arvosteltavaa?

On se lamminko pieni 🙂 Uida siinä kuitenkin täytyy oppia 😉 #desiderata_oy

Komppaan sinua ”Periaatteesta”. Minä puolestani ihmettelin kesällä tämän kesäteatterinäytöksen jälkeen sitä, että Yle oli niin hiljaa.. Nyt kun toimittaja Nurmi julkaisi kirjansa, monet epäilyt vahvistuivat. Milloin pääministerin ”kesäpuheita” eduskunnan edessä saisi käsitellä ellei juuri nyt. A-studion juttu oli asiallinen. Journalistit käsittelivät tapahtunutta silkkihansikkain. Äänestäjä olisi toivonut jopa suorempaa puhetta tapahtuneesta. Niin oli ällistyttävä näytelmä.
Kiitos Salla Vuorikoskella artikkelista. Pekkarinen on nyt totaalisesti väärillä linjoilla.

Yle on jo täysin hallituksen media. Katsokaa vaikka sote-uutisointia. Hallituksen poliitikot ovat niin voimansa tunnossa, että mitään sellaista ei saa sanoa, minka hallituksen herkkänahat voivat kokea kritiikiksi.

Ongelma on yhden mediatalon erityiskohtelu verovaroin. Jäi Salla Vuorikoskelta huomaamatta, kuten muutkin tässä jo noteerasivat.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *