Viiltoja yhteiskunnan kuumiin puheenaiheisiin. Politiikkaa, taloutta, journalismia.

Soinin kiertävä sirkus saapui kaupunkiin – ohjelmistossa härskejä temppuja

Salla Vuorikoski
Blogit Vuorikoski 13.6.2017 21:36
Piti hieraista silmiä muutamaan kertaan, kun Sampo Terho (ps) asettui Kesärannan tiedotustilassa Juha Sipilän (kesk) ja Petteri Orpon (kok) viereen. Hän kertoi tulleensa valituksi ”trioministeriksi” eli Timo Soinin seuraajaksi hallituskolmikkoon.  Lauantaina Terho hävisi selvin numeroin ...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Salla Vuorikoski

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustelu

Aivan normaalia suomalaisten poliitikkojen toimintaa. Kun on, valehtelemalla ja pettämällä, päässyt rahan ja vallan viilikupille, siellä myös halutaan pysyä. Keinoista ja demokratiasta piittaamatta. Ihan normaalia on kuinka demokratia poljetaan tunkioon maatumaan kun oman edun tavottelu on tärkeämpää. Ongelma on tulevat vaalit. Niissä, ikävä kyllä, Halla-aholaiset kerää potin (ellei aseellinen toiminta ehdi ensin) ja vain siksi että valehtelemista jatkettiin liian kauan.

Suomessa on nyt vähemmistöhallitus, koska Perussuomalaisten ministereitä ei ole, vaan Jari Lindström, Pirkko Mattila, Jussi Niinistö ja Sampo Terho toimivat pääministerin toimitusministereinä, ”kuolleina sieluina”.

Olisi johdonmukaista lopettaa ilveily ja ihmisten pilkkaaminen sekä järjestää ennenaikaiset eduskuntavaalit, jotta tiedettäisiin, keillä Perussuomalaisissa ja Uudessa valinnassa on edelleen äänestäjien tuki.

Eduskunnan edustuksellisuus tulisi palauttaa vaaleilla, koska ellei 2017 Perussuomalaiset ole se puolue, johon monet ovat liittyneet, ei ole mahdollista, että eduskuntakaan olisi se, jota 2015 monet edelleen jaksoivat äänestää.

Parlamentaarisen valtiosäännön kunnioitusta ei ole Suomessa rahtuakaan Englannin tapaan, vaikka maata kehutaan länsimaaksi. Karjalainen eläkeläinen, Jukka Seppinen, kirjoittaa ”länsimaisuuden varmistamisesta”. Tämä onkin kauneinta, mitä itäeurooppalaisen Suomen länsimaisuusasteesta voidaan lausua.

Tasavallan presidenttikin osoitti kamreeriutensa osallistumalla jo sunnuntaina Perussuomalaisten sisäisiin asioihin. Armojohtaja ei ole vielä saanut alamaisuuden ja nöyryyden eleitä Perussuomalaisten puheenjohtajalta, mikä tuntuu harmittavan. Arvojohtaja Tarja Halonen on vaihtunut armojohtaja Sauli Niinistöön, joka on melkein kuin melkein koko kansan presidentti.

”Olisi johdonmukaista lopettaa ilveily ja ihmisten pilkkaaminen sekä järjestää ennenaikaiset eduskuntavaalit, jotta tiedettäisiin, keillä Perussuomalaisissa ja Uudessa valinnassa on edelleen äänestäjien tuki.”

Halusin vain lohduttaa paniikkiasi ja kertoa että Jokainen näistä kansanedustajista sai tarpeeksi äänestäjien ääniä tullakseen valituksi, joten huolesi äänestäjien tuesta on turha.

Puhdas vallankaappaus. Uudet vaalit olisivat paikkallaan, mutta rikollisista aineksista koostuva hallitus tuskin sallii sitä.

Hieno kommentti täytyy tunnustaa.Tälläistä viiltävää journalismia kun vain olisi enemmän…

Mitä ihmettä? Onko Suomessa muitakin laadukkaita journalisteja Ulla Appelsinin lisäksi? Positiivinen yllätys Salla Vuorikoski.

Kapellimestarina taustalla on koko ajan häärinyt Kokoomus, jolle sote-uudistus on nyt tärkeintä maailmassa. Sen suhteen Kokoomus on osoittanut todellista innovatiivisuutta. Ensin yksityistämisen pukeminen valinnanvapauden valepukuun ja nyt sitten ovat sekä Keskustapuolue (maaakuntahallinnon kautta) että persut pakkoraossa hyväksymään miljardien vuosittaisen lisälaskun kansalaisilta yksityisille yrityksille. Itse toivoin, että Halla-ahon valinta johtaisi juuri päinvastaiseen tulokseen.

Uudet vaalit olisi tosiaan kiva järjestää. Vihreät saisivat 10 uutta edustajaa ja kaikki olisivat tyytyväisiä. Persujen ja Uuden vaihtoehdon yhteenlaskettu edustajamäärä romahtaisi kolmannekseen.

Ennen PS puoluekokousta kuului huhuja joissa viidellä uudella PS jäsenellä jotka äänestäisivät Halla-Ahoa, tienaisi majoituksen ja ”jotain kivaa” Jyväskylässä. Tätä mahdollisuutta tarjottiin toki vain rajatulle Halla-Aholaisryhmälle enkä tiedä kenen toimesta.
Näyttääkin siltä että että ensin oli Halla-Aholaisten vallankaappaus jonka jälkeen Soinilaisten vastavallankaappaus.
Aika surullista ja kovin banaanivaltion kaltaista toimintaa tosin ilman aseita. Onneksi vain PS:n sisällä joskin joidenkin näkemysten mukaan myös toimiva hallitus olisi ollut tukemassa Soinilaisia.
Hyvä asia? En ota kantaa kenenkään persoonaan, mutta hyvä asia minun mielestäni -ja korostan että tämä on vain minun mielipiteeni- on se että persuissa on hajaannus nyt selkeästi näkyvissä. Se mitä on uumoiltu jo kauna, mutta jonka kaikki toimijat ovat kieltäneet.

kyseessä oli puhdas vallankaappaus missä kok ja keskusta toimivat rahoittajana ja soiniministeri kätyreineen toteuttajana .. jos uudet vaalit saataisiin olisi tulos todella paljon erillaisempi kuin nyt. äänestäjiä kustiin silmään ja kovaan tässä

Mitä ihmettä härskiyttä – juuri oikeat toimet näin ulkopuolisen silmin tehtiin. Ei puoleen kannattaisi kesken vaalikauden vaihtaa linjaansa. Erityisen iloinen olen siitä, että hommiinsa perehtyneet ministerit voivat jatkaa. Neljä vuotta tarvitaan suurten hankkeiden vuoksi samalla porukalla. Onnittelut uudelle ryhmälle ja työn iloa kaikille!

Totta on, että RKP ja KD olivat ainoa vaihtoehto. Miten Sipilä ja Soini tekivät kaupat on mysteeri. Kaikki jotka ovat loikanneissa tietävät lopun olevan tulossa seuraavissa vaaleissa. Sipilän hallitus päätti jatkaa toimintaansa, SOTE ja MAAKUNTAHALLINTO tulevat. Tämä on syy miksi operaatio toteutettiin, Halla-Aho ja muu oppositio ei onnistunut. Myös EU:n uudet hankkeet puolustuksesta ovat edessä, nyt hallitus on niiden takana. Aikaa ei tuhlata kielikysymyksiin ja alkoholilakiin. Sipilä on todella kova johtaja, Soini tekee mitä haluaa. Nöyryyttäminen kostautui.

Uusi iloinen komediateatteri Vaihtoehto esittää: Paljon melua tyhjästä!

Tuo joukkopako lienee se juttu, mitä Soini aikoinaan sanoi ”olevan tulevaisuuden suunnitelmissa, kun luopuu puoluekokouksessa puheenjohtajuudesta”. Elikkä pako oli valmisteltu jo ennakkoon, mikäli käy niin, ettei Soinilaiset saa puheenjohtajuutta. Mikäli Soinilaiset olisi voittanut, olisi se ollut Soinin käskyläisten joukko. se on Perus suomalaisille kannatusta nostava palvelu, sillä Soini henkilönä aiheutti kannatuksen romahtamisen. Kaikki ei mennyt, kuten Soini suunnitteli.

Vieläkö tällaiset vehkeilijät ja valehtelijat saa päättää koko Suomen asioista hallituksessa ja eduskunnassa? Voimmeko luottaa asiamme tällaisten päätettäviksi? Kansanedustuslaitoksemme on kokenut invaasion valehtelijoista ja vehkeilijöistä Perussuomalaisten, Keskustan, Kokoomuksen ja entisten Perussuomalaisten taholta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *