Sanna Marin ja lähes mahdoton tehtävä

Profiilikuva
Blogit Vuorikoski
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Suomi on saamassa maailman nuorimman pääministerin. Tieto levisi salamana, kun Sdp:n puoluevaltuuston äänestystulos 32-29 tuli julki. Sanna Marin saanee huomiota myös kansainvälisessä mediassa ikänsä ja sukupuolensa vuoksi. Hän on innostava uusi esimerkki maailman naisille ja tytöille. 

Marin toisti valintansa jälkeen, että nämä seikat eivät häntä itseään kiinnosta. Hänellä onkin julkisuudessa tiukan asiapoliitikon profiili. 

Se näkyi myös ehdokkaiden kosiskelupuheissa ennen äänestystä. Vastaehdokas Antti Lindtman kävi muun ohella läpi menneisyyttään ja tunnelmoi muun muassa ”pienillä tepsuttelevilla jaloilla”, viittauksena tyttäreensä. 

Marinin puhetta ehti kulua pitkä tovi ennen kuin hän viittasi itseensä. Senkin jälkeen fokus oli politiikassa, tehtävissä ja tulevaisuudessa. 

Todennäköisesti Sdp on valinnut tällä kertaa pääministeriehdokkaan, joka harkitsee lausuntonsa edeltäjäänsä tarkemmin. Marin myös vakuutteli, ettei hän ole ulkopuolelta ohjattavissa. Julkisuudessa on spekuloitu sillä, tuleeko väistyvä pääministeri Antti Rinne käyttämään Marinia bulvaaninaan. Marin oli Rinteen suosikki pääministeriksi.