Viiltoja yhteiskunnan kuumiin puheenaiheisiin. Politiikkaa, taloutta, journalismia.

Perussuomalaisten takinkääntö: Turunenkin myöntää, että omistusten julkisuus heikkenee

Salla Vuorikoski
Blogit Vuorikoski 2.5.2017 17:05
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) selitti viime viikolla eduskunnassa, miksi suomalaisia ei jatkossa kielletä käyttämästä hallintarekisteröintiä muissa maissa. ”Tätä selvitettiin lähes vuosi, ja siihen ei löytynyt edes virkamiestä, joka olisi suostunut sen esittelemään”. En ihmettele lainkaan...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Salla Vuorikoski

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustelu

Luultavasti Persuille on luvattu enemmän maahanmuuttajien kiusaamista. Tuskin olisivat lähteneet sekä tähän että ministerisalkkujensa keventämiseen ilman lehmänkauppoja.

Tästä tosin saamme tietää vasta hamassa tulevaisuudessa. Mutta itsemurhaa Persut näkyvät tekevän monella eri tasolla, ja jäljelle heille jää vain kaikkein vähäosaisimpien – pakolaisten – kyykyttäminen.

Miten eu olisi edes voinut kieltää Suomen suomalaisille tiukemman valvonnan? ”Ei kyllä porsaanreikä teilläkin pitää olla että saadaan omistukset piiloon.” Älkää nyt naurattako! Oikeusministeriö selvitti tämän jo 2014. Mikä on muka muuttunut? Yksikään eun korkea virkamies tai poliitikko ei nouse julkisuudessa vastustamaan yhden maan tiukempaa valvontaa. Se olisi peruuttamaton ja julkinen virhe. Kuka suomalaisista uskaltaisi näin toimia jonkun toisen maan osalta? Ei yksikään.

Timo Soinin takavuosina innovoima pyöröovikoneistolla toimiva takinkääntäjä näyttää olevan viimeisillään rimpuilevassa puolueessa edelleen ahkerasti käytössä. Takinkääntäjäkoneen tehoa ei ainakaan vähennä innovaation leviäminen myös USA:n ja Ranskan huippupopulistien käyttöön. Osoittaapahan suomalaisten innovaatioiden maailmanlaaajuista suosiota. Hyvä Suomi!

Yllä nimimerkki EskoJ saattaa olla oikeassa pääväitteissään, mutta häneenkin on tarttunut yleinen ja väärä kuva siirtolaisista.

Kukaan ei ole kyykyttämässä pakolaisia. Pakolaiset saavat turvapaikan, koska he tarvitsevat sellaisen. Liikkeellä on kuitenkin paljon väkeä, joilla ei ole tarvetta turvapaikkaan. Siksi he saavat kielteisen päätöksen turvapaikkahakemukselleen.

Laajemmassa mielessä on kyse on tietenkin myös siitä, että ns. väärien ihmisten ei pitäisi edes päästä näin pitkälle, koska matkustaminen, majoittaminen ja hakemusbyrokratia mukapakolaisina vievät turhaan resursseja. Resurssit olisi parasta käyttää oikeiden pakolaisten käsittelyyn ja muihin asioihin. Kriisi tämä on siksi, että tulijamäärät ovat joko hallitsemattoman suuret tai niiden hallinnassa pitäminen vie valtavasti resursseja periaatteessa ihan turhaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *