Ministerikollegoiden pitämät puhuttelut eivät voisi Soinia vähempää kiinnostaa

Ulkoministeri voi tuutata takapajuisia aborttikantojaan toistuvasti julkisuuteen, koska sinisten tuki on hallitukselle elintärkeää.

Profiilikuva
Blogit Vuorikoski
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Menee tämä aborttihomma meillä naisilla vähän tunteisiin. Viittaan nyt ulkoministeri Timo Soinin (sin) pusuterveisiin, jotka hän lähetti blogissaan sen jälkeen, kun Argentiina päätti olla höllentämättä tiukkaa aborttilainsäädäntöään.

Tämä menee tunteisiin, koska meillä tyypillisesti on kohtu. Lähes jokainen meistä on voinut joutua, olemme joutuneet tai saatamme joutua asian kanssa henkilökohtaisesti vastatusten.

Tunnen tapauksen, jossa toivottu raskaus keskeytettiin 20. viikon paikkeilla sikiön vakavan, nopeaan kuolemaan johtavan sairauden takia. En tiedä, onko Soinilla käsitystä siitä, millaista tuskaa perhe joutuu kohtaamaan tuollaisessa tilanteessa.

Sen tiedän, että Soini ei ole koskaan ollut alaikäisenä tilanteessa, jossa hänet olisi juuri raiskattu ja saatettu väkivalloin raskaaksi. Äärimmäisen valitettavaa, eräs aborttia vastustava keskusta-aktiivi luonnehti tuollaista tilannetta Twitterissä. Äärimmäisen valitettavaa. Äärimmäisen valitettavaa. Vetää sanattomaksi.

Tämä menee monilla naisilla vähän tunteisiin senkin takia, että kysymys on niin valtavan tärkeästä asiasta. Se liittyy kaikkeen: tyttöjen ja naisten mahdollisuuteen hallita omaa elämäänsä ja tulevaisuuttaan.