Viiltoja yhteiskunnan kuumiin puheenaiheisiin. Politiikkaa, taloutta, journalismia.

Milloin poliitikon avioliiton ulkopuolella syntynyt lapsi on uutinen?

Salla Vuorikoski
Blogit Vuorikoski 25.5.2017 11:36
Saimme tietää, että perussuomalaisten puheenjohtajuutta tavoittelevalla Jussi Halla-aholla on lapsi avioliiton ulkopuolella. Halla-aho ei kiemurrellut, vaan vahvisti kysyttäessä asian itse.  Uutisoimme tiedon ja niin tekivät myös monet muut mediat. Samalla alkoi kova kuhina: yrittääkö vastaehdokkaan...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Salla Vuorikoski

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustelu

Nyt on hiukan selittämisen makua. En olisi uskonut, että SK lähtisi mukaan tällaiseen keskusteluun. Lienee lehden uusi linja uusien toimittajien mukana.

”Ihan sama mitä puhutaan, kunhan puhutaan.” Suomalainen media ei näytä sisäistävän tätä markkinoinnin kylmää ja pettämätöntä faktaa ikinä. Nykyisen ”tiedon” tulvan aikana ihmismuisti on lyhempi kuin koskaan aiemmin. Isotkin uutiset uppoavat päivissä, tunneissa, minuuteissa ja sekunneissa seuraavien uutisten alle. Eikä kukaan niitä enää sen jälkeen muista, ei vaikka niitä yritetään vielä kerran ja kahdesti kaivaa sieltä ylös. Asia on kerran uutisoitu ja that’s it. Sorry, Salla Vuorikoski. Pisteet jutustasi menivät Halla-aholle 95%:sti.

”Valinnut perheensä tuomisen julkisuuteen.” Selvä. Pitääkin lukea Suomen Kuvalehden Hän-juttuja sillä silmällä, että joku onneton on mennyt ”valitsemaan julkisuuden”, jutussahan kysytään myös perhesuhteita ja niissä on myös vanha valokuva, joissa saattaa esiintyä perheenjäseniä. Ja kun sinne julkisuuteen kerran menee, niin sieltä ei pääse enää koskaan pois.
Kun tämä on Suomen Kuvalehden uutta tutkivan journalismin linjaa, niin selvittäkääpä saman tien muidenkin politiikkojen lehtolapset.

””Halla-aho ei ole politiikassa profiloitunut perhe-asioissa, mutta on ottanut maahanmuuttokeskustelussa kantaa muun muassa moniavioisuuteen. ””

Aika paksua verrata muslimien moniavioisuutta ja suomalaisen politiikon lehtolasta toisiinsa.

Suomen Kuvalehdellä ja Ilta-Sanomilla on menneet roolit sekaisin. Nimittäin siinä missä Ilta-Sanomat teki tästä varsin varsin laajan ja asiallisen jutun (http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005225244.html), niin Suomen Kuvalehti teki clickbait-uutisen.

Mietin vain, että kannattaako minun maksaa lehden tilaajana tämmöisistä ”Iso otsikko – pieni sisältö” -tason uutisista, kun asiallista uutisointia saa näemmä ilmaiseksi.

Just, eihän lapsi ole lehtolapsi, jos suhde on kestänyt kahdeksan vuotta. Siinähän on ollut kaksi puolisoa samaan aikaan. Vaikuttaa minusta moniaviolliselta….

Halla-ahon lasta koskevan asian käsittely on internetin mukaan siirtynyt kilpailevaan julkaisuun, Seiska-lehteen.

Ilta-Sanomien vastaava juttu oli paljon laajempi ja asiallisempi. Suomen Kuvalehden uutinen oli lähinnä clickbait-journalismia. Roolit ovat siis menneet sekaisin.

Mietin vain sitä, että miksi maksan Suomen Kuvalehden tilauksesta, kun parempaa uutisointia saa ilmaiseksi?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *