Keskusta ei luota Rinteeseen – mitä nyt? SK:n politiikan toimitus analysoi

Pohdimme politiikan toimittajien Tuomo Lappalaisen ja Heikki Vennon kanssa pääministeri Antti Rinteen kujanjuoksun syitä ja seurauksia.

Profiilikuva
Blogit Vuorikoski
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustan eduskuntaryhmä piti eduskunnassa maanantaina pitkän kokouksen. Kun ovea oli eri medioiden livelähetyksissä tuijotettu tuntikausia, puheenjohtaja Katri Kulmuni astui kameroiden eteen ilmoittamaan, että ryhmällä on epäluottamusta pääministeri Antti Rinteeseen (sd). Samalla sekä Kulmuni että eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen korostivat, että hallituspohja miellyttää edelleen keskustaa.

Keskustelin heti ratkaisun jälkeen kollegoideni, politiikan toimittajien Heikki Vennon ja Tuomo Lappalaisen kanssa #sallalive-lähetyksessä Twitterissä. Alla joitain poimintoja analyysistämme, jossa kävimme läpi muun muassa Rinteen johtamisongelmia, poliittisia askelmerkkejä pääministerin vaihtamisessa, Rinteen seuraajaa sekä demareiden sisäisiä tunnelmia.

Kävimme keskustelun ennen keskustan puoluehallituksen kokousta maanantai-iltana. Sen jälkeen keskustasta ilmoitettiin toive, että Sdp vetää ”tarvittavat johtopäätökset”. Hallituksen luottamus oli joka tapauksessa määrä mitata tällä viikolla eduskunnassa, mutta epäselvää on, tuleeko pääministerin ja hallituksen asemaan jo ennen sitä muutoksia.

Näet lähetyksemme täällä.