Viiltoja yhteiskunnan kuumiin puheenaiheisiin. Politiikkaa, taloutta, journalismia.

Kansalaiset, jättäkää eduskunta rauhaan

Salla Vuorikoski
Blogit Vuorikoski 10.3.2018 19:28
Kansalaisaloitteista on tullut riesa. Eduskunnan puheenjohtajaporukassa ja kansanedustajien keskuudessa on pähkäilty, pitäisikö eduskuntakäsittelyyn vaadittavaa 50 000 allekirjoituksen rajaa nostaa. Aloitteet ruuhkauttavat eduskuntaa ja sotkevat poliitikkojen suunnitelmia. ”Nykytekniikalla melkein m...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Salla Vuorikoski

Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Keskustelu

Kun vertaa eduskunnassa hylättyjen kansalaisaloitteiden määrää hyväksyttyjen määrään, ei voi tulla kuin surulliseksi demokratian tasosta Suomessa.
Näyttää nimittäin siltä, että jos oikeasti haluat kansalaisaloitteesi läpi, siinä pitää olla mainittuna joku vähemmistö jolla ei ole oikeasti mitään merkitystä tai todellista vaikutus/äänivaltaa. Näin et siis voi vaikuttaa niihin kansalaisiin, joiden hyvinvointia tahtoisit edistää. Siksi en ole vuoden 2013 täystyrmäämisien vuoksi yhtään allekirjoitusta toimimattomaam järjestelmään syöttänyt, ja näyttää edelleen siltä ettei kannata.

Aloittakaa siis ensin toimimattoman järjestelmän korjaamisesta kuin äänimäärän muuttamisesta.

”…hallituksen aktiivimallia. Julkinen myllytys alkoi vasta, kun laki oli jo hyväksytty ja helsinkiläinen Martin-Éric Racine perusti nimenkeruun sen kumoamiseksi. Media säntäsi penkomaan kiistanalaista…”
Taisi olla toinen seksikkäämpi ja myyvämpi aihe samaan aikaan ”kansanedustuslaitoksen” jäsenistön käsittelyssä, alkoholilain muutos. Näin ollen rumien ja rentujen kohtelua pahentavan lain käsittely oli medialle EI EI ja EI niin seksikästä ja myyvää🤔

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *