Vaalikentillä uhkaavia tilanteita - samaan aikaan perussuomalaisten video esittää väkivallan yhtenä ratkaisuna

Profiilikuva
Kirjoittaja on Suomen Kuvalehden toimittaja.

Vaalitaistelu on saanut viime päivinä piirteitä, jotka antavat aihetta vakavaan huolestumiseen.

Sunnuntaina uutisoitiin ulkoministeri Timo Soinia (sin) vastaan Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla tehdystä hyökkäyksestä, jossa turvamiehet ehtivät onneksi väliin ennen kuin sattui pahempaa. Silminnäkijöiden mukaan tilanne oli kuitenkin aidosti uhkaava.

Poliisin talteen korjaama hyökkääjä oli pukeutunut maahanmuuttovastaisen Soldiers of Odinin pusakkaan, mutta tarkempi kuva hänen yhteyksistään järjestöön jäi hämäräksi.

Maanantaina oli vasemmistoliiton helsinkiläisen ehdokkaan Suldaan Said Ahmedin vuoro kokea väkivaltaa. Ahmed kertoo, että hänen kimppuunsa hyökättiin Itäkeskuksen metroasemalla, ja häntä haukuttiin muun muassa vääräuskoiseksi ja pedofiiliksi. Hyökkääjä pääsi pakenemaan maastopyörällä ennen kuin poliisi ehti paikalle.

Puolueet laidasta laitaan ovat tuominneet väkivallanteot ja korostaneet, että hyökkäykset yksittäisiä ehdokkaita kohtaan ovat hyökkäyksiä koko demokraattista järjestelmää vastaan. Viisaasti on korostettu, että oleminen jonkun kanssa eri mieltä ei oikeuta loukkaamaan kenenkään fyysistä koskemattomuutta.