Rinteen sairausloma häiritsee Sdp:n vaalityötä

Huippupoliitikkojen terveysongelmat yleisiä.

Profiilikuva
Heikki Vento on pitkäaikainen politiikan toimittaja.

Sosiaalidemokraatit joutuvat päivittämään vaalisuunnitelmiaan, koska puheenjohtaja Antti Rinteen sairausloma jatkuu helmikuun lopulle. Keuhkokuumeeseen lomamatkalla sairastuneelle Rinteelle on tehty Helsingissä sepelvaltimon pallolaajennus.

Rinne kertoi sairauksistaan Facebookissa. Rinne sairastui lomamatkallaan Espanjassa. Keuhko- ja sydänongelmien lisäksi häneeen iski sairaalabakteeri. Sairausloman ajan Rinnettä on sijaistanut ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin.

Puheenjohtajan sairausloman vuoksi ensi lauantaina Sdp:n vaalikampanjan avaa Marin ja muu puoluejohto. Se ei ole merkityksetöntä, kuka Sdp:n kampanjaa johtaa.  Rinne,56, ja Marin, 33, ovat hyvin erilaisia poliitikkoja.

Rinne on hankkinut kannuksensa ammattiyhdistysliikkeessä. Puoluejohtajaksi hän siirtyi STTK-laisen ammattiliitto Pron puheenjohtajan tehtävästä.

Sanna Marin on ensimmäisen kauden kansanedustaja, joka nousi Sdp:n puheenjohtajistoon 2014. Vuoden 2017 puoluekokouksessa Marin kipusi Rinteen ensimmäiseksi varamieheksi.