Venäjä rahoittaa Yön susien toimintaa verovaroilla

Moottoripyöräjengi on saanut valtiolta ainakin 56 miljoonaa ruplaa, väittää oppositiopoliitikko.

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi väittää, että presidentti Vladimir Putinin suosima moottoripyöräjengi Yön sudet on saanut maan hallitukselta viime vuosina tukea ainakin 56 miljoonaa ruplaa, mikä vastaa nykykurssin mukaan noin miljoonaa euroa.

Navalnyi on kerännyt tietonsa julkisista lähteistä. Hänen mukaansa varoja on myönnetty muun muassa erilaisten isänmaallisten tapahtumien järjestämiseen. Yön sudet ja muut moottoripyöräjengit ovat saaneet varoja suoraan presidentin alaisista rahastoista sekä maan kulttuuriministeriöltä.

Yön sudet on saanut kahden viime vuoden aikana 12 miljoonaa ruplaa eli 210 000 euroa esimerkiksi lasten uudenvuoden tapahtumien järjestämiseen.

Mahtipontisissa ja kansallismielisissä kuusijuhlissa on esitetty kuvaelmia, joiden mukaan Yhdysvaltain johtama maailmanlaajuinen salaliitto uhkaa Venäjän valtion olemassaoloa.

Viime vuonna Yön sudet valvoi tiesulkuja Simferopolin ja Sevastopolin välisellä tieosuudella Krimin valloituksen aikana. Sen jäseniä on osallistunut kapinallisten riveissä Itä-Ukrainan sotaan.