Venäjä markkinoi kiinteistöjä ulkomaisille sijoittajille: Nyt on todella halpaa!

Yhteistyötä Venäjän kanssa kaupataan uudella muotitermillä ”epäpoliittinen”.

Teksti
Anne Kuorsalo

CANNES, RANSKA – ”Venäjälle sijoittaminen on nyt edullista ja kohteita voi hankkia halvalla”, kuvaa venäläisen verkkokauppayhtiö Ulmartin tiedotuspäällikkö Ilona Dolžanskaja Venäjän valtteja investoijille.

Ulmart osallistui omalla osastolla Ranskan Cannesissa järjestettävään Mipimiin,  joka on vuosittainen tapahtuma, joka kokoaa kiinteistösijoittajia. Tänä vuonna kohteita tarjosi 2450 osanottajaa 89 maasta ja niiden houkuttelevuutta tutkaili yli 20 000 alan toimijaa.

Dolžanskaja rinnastaa Ulmartin Amazoniin, koska se hoitaa tilatun tavaran kotiin asiakkaalle mutta erona on se, että Ulmartin kautta voi hankkia kaikkea mahdollista.

”Verkkokauppa tulee varmasti kasvamaan Venäjällä. Sijoittajat saavat panostuksensa takaisin muutamassa vuodessa”, uskoo Dolžanskaja ja korostaa, että yritys edustaa öljyn jälkeistä vaihetta Venäjän taloudessa.

Ulmart avasi viime marraskuussa Pietarissa lähellä Pulkovan lentokenttää tukku- ja vähittäiskauppakeskuksen Mezodžin, jonka pinta-ala on yli 41 000 neliötä. Lisää samanlaisia keskuksia ja varastoja on suunnitteilla.