Valitse vaikka maasturi tai hiljainen kuski – Venäjän pimeät kansantaksit ovat historiaa, sovellukset mullistivat taksialan

Taksisovellusten myötä ala on kasvanut Venäjällä jopa toistakymmentä prosenttiyksikköä vuodessa.

sovellukset
Teksti
Maarit Uber

Venäläinen taksimarkkina on kilpailun suhteen vapaa ja reagoi herkästi uusiin tuuliin. Taksifirmoja ja -sovelluspalveluita on nykyään lukuisia, ja niiden myötä taksimatkustamisen turvallisuus on parantunut ja hinnat tippuneet.

Etenkin venäläisistä suurkaupungeista, joissa taksibisnes on laajinta, on kehkeytynyt oikeita taksimatkailijan paratiiseja. Taksimarkkinan muutos on laskenut taksimatkojen hintoja viime vuosina kymmenillä prosenteilla.

Moni kuski ajaa samaan aikaan usean eri firman listoilla maksimoidakseen kyytien saamisen ja tulot.

Yksi Venäjän suosituimmista ja kuuluisimmista taksisovelluksista on hakukoneyhtiö Yandexin palvelu Yandex taksi. Parhaimmillaan Yandexilla voi hurauttaa lyhyehkön kaupungin sisäisen matkan vain parilla kolmella eurolla.

Yandex-taksimatkan aloitusmaksu on yleensä alle euron, ja se sisältää yhden minuutin ajoa. Taksi odottaa asiakasta ilmaiseksi kaksi minuuttia. Sen jälkeen odotusmaksu on viisi ruplaa eli noin seitsemän senttiä minuutilta.