Tuhansia sirkuseläimiä uhkaa joukkoteurastus

Meksikon vihreät ajoivat läpi lain, joka kieltää eläimet sirkuksessa. Niitä ei kuitenkaan kukaan halua ostaa.

eläimet
Teksti
Markku Saksa

MÉXICO – Meksikon vihreät ajoivat sirkuseläimet kieltävän lain läpi vuosi sitten eläinsuojelun nimissä. Silloin sen paremmin vihreät kuin muutkaan poliitikot eivät ajatelleet, minne yli viidensadan meksikolaisen sirkuksen 4000 eläintä sijoitetaan.

Meksikossa tuskaillaan nyt, mitä pitäisi tehdä pian työttömiksi jääville tiikereille, leijonille, puumille, jaguaareille, kirahveille, kameleille, apinoille ja riikinkukoille.

Lainsäätäjät antoivat sirkuksille vuoden aikaa löytää eläimilleen uudet kodit, mutta heinäkuun 8. päivän takarajan lähestyessä on ilmeistä, että tämä ei toteudu. Sirkukset eivät ole saaneet eläimiään minnekään. Yksittäisiä eläimiä on myyty, mutta pääosa eläimistä asuu edelleen sirkuksissa.

”Olemme tehneet kaikkemme, mutta Meksikon eläintarhat ovat täynnä”, kertoo Meksikon sirkusten ja sirkustaiteilijoiden liiton johtaja Armando Cedeño.

”Ostajia on vaikea löytää, koska eläinten pito on kallista. Esimerkiksi tiikeri syö viisi kanaa päivässä. Sitä paitsi viidakkoeläimillä pitää olla asiantuntevat hoitajat, joiden palkat pitää maksaa.”