Supertiistai: Radikaalin vasemmisto­senaattorin voittokulku hirvittää USA:n talouselämää ja demokraattien johtoa

Maltillisten demokraattien mielestä tilanne näyttää nyt pahaenteisesti samanlaiselta kuin vuonna 1988.

Yhdysvaltain demokraattien presidenttikisaa johtava senaattori Bernie Sanders on joutunut viime päivinä kovan kritiikin kohteeksi.

Muut ehdokkaat ovat pyrkineet todistamaan, että hän on aivan liian radikaali ja riskialtis ehdokas pystyäkseen lyömään republikaanien Donald Trumpin varsinaisissa presidentinvaaleissa marraskuussa.

Entinen varapresidentti Joe Biden syyttää Sandersia vallankumoukselliseksi haihattelijaksi, joka ei ole saanut aikaan juuri mitään. New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg väittää, että Venäjä tukee Sandersin valintaa varmistaakseen Trumpin voiton. Senaattori Elizabeth Warren puolestaan tuomitsee Sandersin terveydenhuollon uudistamista koskevat suunnitelmat epärealistisiksi.

Koko vaalikampanjansa ajan eliitin vastaista kapinaa lietsonut Sanders torjuu syytökset. Samalla hän on vaihtanut taktiikkaa. Hän pyrkii esiintymään valtiomiehenä, joka pystyisi yhdistämään jakautuneen kansakunnan.

“Me voitamme, koska me yhdistämme sukupolvet ja rodut yhteiseen kampanjaan, joka tuo työtä tekevät ihmiset mukaan ennennäkemättömään poliittiseen prosessiin”, hän sanoi Las Vegasissa Nevadan vaalivoiton jälkeen.