Smoothien voimaan uskonut presidentti katosi – Tansaniassa luovitaan koronavalheiden keskellä, ruumisarkkupula paljastaa totuuden

Maa on hoitanut epidemiaa työntämällä päänsä pensaaseen. Viruksesta puhumisen kieltänyt, rokotteet torjunut ja yrttihoitoihin uskova presidentti on huhujen mukaan sairaalassa.

Afrikka
Teksti
Hannu Pesonen

Itäafrikkalainen Tansania on kohottanut määrätietoisesti itsensä ”koronavapaaksi” ihmemaaksi.

Maassa ei ole tilastoitu ainuttakaan koronavirustartuntaa saati -kuolemaa vuoden 2020 toukokuun alun jälkeen. Siellä on koko epidemian aikana virallisesti sairastunut vain 509 ja kuollut 21 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin.

Mairitteleviin tilastolukemiin on päästy karkean yksinkertaisella tavalla. Lääkäreitä, viranomaisia ja tiedotusvälineitä on kielletty kertomasta julkisesti koronaviruksen uhasta ja mahdollisesta esiintymisestä.

Kaikki yritykset mainita taudista on leimattu väärän tiedon levittämiseksi ja valeuutisiksi ja niistä rangaistaan.

Kun eräs koulu hiljattain ilmoitti siirtyvänsä etäopetukseen yhden oppilaista saatua oli positiivisen koronatestituloksen, viranomaiset kävivät rehtorin pakeilla. Sen jälkeen koulu pyysi anteeksi ”valeuutistaan” ja perui aikeensa luokkaopetuksen sulkemisesta.