Päivän kuva: Valtaisa räjähdys pimensi taivaan Puerto Ricossa

öljy
Teksti
Hanna Hihnala
Kuva Andres Leighton / AP / Lehtikuva

Taivaalla nähtiin perjantaina aamupäivästä valtavia savupatsaitaja liekkejä, kun osa varasto- ja jalostusalueella olevista öljyn varastointitankeista syttyi tuleen Catanossa, Puerto Ricossa. 11 alueen 40:sta varastointitankista on liekeissä. Syttymisen syynä on ollut räjähdys.

Massiivisesta palosta huolimatta on kerrottu vain muutamista lievistä loukkaantumisista. Alueen läheisyydessä olleet autoilijat saivat osansa räjähdyksestä, joka rikkoi ikkunoita. Rajähdys repi myös auki läheistä valtatietä.

Ihmisiä on evakuoitu sakean savun takia. Saaren pääkaupunki San Juan on ollut palosta nousseen suuren savupilven peitossa. Koululaiset saivat vapaapäivän, sillä kaikki saaren pääkaupungin koulut suljettiin perjantaiksi.

Paikallispoliisi ja FBI:n agentit ovat tutkineet Catanossa, mikä aiheutti räjähdyksen Caribbean Petroleum Corp-yhtiön alueella.

Viranomaisten mukaan voi kulua useita päiviä, ennen kuin palo saadaan sammutettua. Palomiehet yrittävät jäähdyttää ehjiä tankkeja, jotta ne eivät syttyisi tuleen.

Lähde AP, Reuters