Päivän kuva: Tylypahka aukeaa jästeille Floridassa

Harry Potter
Teksti
Netta Vuorinen
Tältä näyttää Tylypahka Orlandon Harry Potter -teemapuistossa. Kuva Kevin Kolcynski / AP / LehtikuvaThe Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry will open to Muggles for the first time on June 18. The Three Broomsticks Inn, Honeydukes sweets and all the other quirky shops in Hogsmeade village will open then too.

Harry Potteriin tutustuneilla on varmasti jonkinmoinen mielikuva siitä, miltä näyttää Rohkelikkojen torni, Albus Dumbledoren huone tai laituri yhdeksän ja kolme neljännestä. Kesäkuun kahdeksantenatoista myös jästien on mahdollista päästä tarkastelemaan Tylypahkan tiluksia lähietäisyydeltä.

J.K. Rowlingin kuuluisa velhopoika saa Floridaan oman huvipuiston, joka on rakennettu yhteistyössä Potter-elokuvien lavastajien kanssa.

”Puiston nähtävyydet ovat niin autenttisia leffan kuvauspaikkojen kanssa, etten tahdo erottaa niitä toisistaan”, hehkuttaa lavastaja Alan Gilmore, joka liittyi huvipuiston suunnittelutiimiin kolmen Harry Potter -elokuvan teon jälkeen.

Ollivandersin taikasauvakauppa on tosin huvipuistossa siirretty koulun vieressä olevaan Tylyahon kylään J.K. Rowlingin siunauksella. Kirjoissa liike on Lontoossa Viistokujalla.

Kirjailijaa konsultoitiin myös monissa muissa puistoa koskevissa päätöksissä. Kaikki Tylyahossa sijaitsevien kauppojen tuotteet ovat kirjailijan tarkastamia ja hyväksymiä. Kolmessa luudanvarressa on tarjolla ihkaoikeaa kermakaljaa ja kurpitsamehua.

Lähde AP