Minua vaadittiin vakoilemaan Navalnyin sairaalan turvajärjestelyjä, kertoo venäläiselle uutiskanavalle työskennellyt toimittaja

Daniel Lange teki töitä RT DE -kanavalle, joka tunnettiin aiemmin nimellä Russia Today. Saksalaisvirasto on jo aiemmin listannut kanavan propagandan levittäjäksi.

Aleksei Navalnyi
Teksti
Mika Horelli

Venäjän hallituksen valvomalle RT DE -uutiskanavalle työskennellyt saksalaistoimittaja kertoo joutuneensa työssään urkkimaan tietoja Venäjän valtiolle.

Bild-lehden haastattelema videojournalisti Daniel Lange sanoo, että häntä pyydettiin kuvaamaan ja raportoimaan työnantajalleen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyia hoitaneen berliiniläisen Charite-sairaalan yksityiskohtaisia turvajärjestelyjä.

Navalnyi vietiin hoitoon sairaalaan sen jälkeen, kun hänet oli yritetty surmata myrkyttämällä elokuussa 2020.

Langen mukaan RT DE:n Saksan toimitus perusti Navalnyin siirron yhteydessä erillisen N Berlin -ryhmän, jonka keskeisenä tehtävänä oli kerätä tietoa Navalnyistä ja hänen lähipiiristään Berliinissä.

Erityisen kiinnostuneita RT DE:ssa oltiin siitä, kuinka paljon sairaalassa ja sen ympäristössä oli poliiseja ja sotilaita suojelemassa Navalnya, missä he päivystivät ja missä sijaitsivat turvallisuusviranomaisten tarkastuspisteet.