Koronatartuntojen määrä räjähti Venäjällä – Roolit kääntyivät päälaelleen: nyt Kiina pelkää Venäjän rajan yli leviävää virusta

Presidentti Putin myöntää tilanteen huononevan päivä päivältä ja pitää lähiviikkoja ratkaisevina.

covid19
Teksti
Maarit Uber

Venäjä rekisteröi uusia koronavirustartuntoja kiihtyvällä tahdilla. Maa kertoi tiistaina lähes 2 800 uudesta tartunnasta. Vahvistettuja koronavirustartuntoja kerrotaan olevan jo yli 21 100.

Venäjä oli testannut 14. huhtikuuta mennessä noin 1 400 000 kansalaistaan koronaviruksen varalta. Ainakin 170 venäläistä on kuollut koronavirukseen liittyviin komplikaatioihin.

Suomen naapurissa Pietarissa ja sen lähialueilla koronavirustartunta on löydetty noin tuhannelta testatulta. Venäjän kaikista tartunnoista peräti kolme neljäsosaa on diagnosoitu Moskovan seudulla.

Moskovan terveysviranomainen on varoittanut, että sairaaloiden vuodepaikat uhkaavat loppua kesken lähiviikkojen aikana. Sairaaloiden ahdingosta kertovat myös sosiaalisessa mediassa leviävät kuvat moskovalaissairaaloihin pääsyä odottavien ambulanssien muodostamista jonoista.

Moskova aikoo varustaa 24 uutta sairaalaa koronaviruspotilaita varten. Se lisää pääkaupungin koronaviruspotilaille tarkoitettujen vuodepaikkojen määrää 21 000:lla.