Isis-terroristit ilmoittivat tappaneensa toisen toimittajan

Amerikkalaisen Steven Sotloffin murha näytettiin videolla.

Irak
Teksti
Jari Lindholm

Tämä on ilmaisnäyte SK:n maksullisesta sisällöstä

Äärijärjestö Isis on surmannut toisen toimittajapanttivangin ja julkaissut kaulan katkaisemisesta videon internetissä, kertoi jihadistien online-toimintaa seuraava SITE-tutkimuslaitos tiistai-iltana.

Amerikkalainen Steven Sotloff uhattiin tappaa viime kuussa julkaistulla videolla, jolla näytettiin reportteri James Foleyn surma. Nyt Isis on ilmeisesti toteuttanut uhkauksensa.

”Olen palannut, Obama”, sanoi videolla esiintynyt naamioitunut tappaja, joka edellisellä videolla leikkasi Foleylta pään. Isis uhkasi seuraavaksi tappaa brittiläisen panttivangin, ellei Yhdysvallat lopeta ilmaiskuja Irakissa, jossa järjestö on onnistunut valtaamaan useita kaupunkeja.

Sotloff oli 31-vuotias floridalainen freelance-reportteri, joka teki eri puolilta Lähi-itää juttuja muun muassa Time-lehdelle ja CNN-kanavalle. Hän katosi vuosi sitten Pohjois-Syyriassa.

Sotloffin äiti vetosi viime viikolla Isisin johtajaan Abu Bakr al-Baghadadiin, että tämä käyttäisi kalifin valtaansa ja armahtaisi toimittajan.

Valkoisen talon mukaan uuden videon aitoutta ei ole vielä varmistettu. Tiistai-iltana pidettiin kuitenkin hyvin todennäköisenä, että Isis todella on murhannut Sotloffin.

Isisin vankina on yhä ainakin kaksi amerikkalaista, New York Times -lehti kertoi. Kaikkiaan vankeja saattaa olla toistakymmentä. Seuraavana tappolistalla olevan britin henkilöllisyys ei ole aiemmin ollut tiedossa, ja omaiset toivoivat tiistaina, ettei media julkaisisi panttivangin nimeä, vaikka Isis sen videollaan kertoikin.

Isis on tappanut Syyriassa ja Irakissa satoja, mahdollisesti tuhansia siviilejä ja syyllistynyt YK:n mukaan sotarikoksiin. Viime lauantaina se julkaisi videon, jolla katkaistiin kaula vankina olleelta libanonilaiselta sotilaalta Ali al-Sayyedilta.