Teneriffalle salalomalle

Eurooppalaiset ovat etsineet matkustusrajoituksista porsaanreikiä. Irlantilaisilla on lupa matkustaa ulkomaille lääkäriin ja ottaa kumppanikin mukaan.

ulkomaat
Teksti
Mika Horelli

Koronapandemian takia säädetyt matkustusrajoitukset ovat saaneet eurooppalaiset kekseliäiksi. Jo tuhannet irlantilaiset ovat hoksanneet varata hammaslääkäriajan Espanjasta, Turkista tai Marokosta päästäkseen lomalle.

Vaikka Irlannissa ovat voimassa kattavat matkustusrajoitukset, matkustaminen lääketieteellistä hoitoa saamaan on yksi poikkeus, jonka perusteella saa matkustaa. Irlannin poliisijohtajan Drew Harrisin mukaan matkustamista ei voi estää, jos lähtijöille on esittää sähköpostikirjeenvaihto ajan varaamisesta esimerkiksi espanjalaiselle hammasklinikalle.

Koska lääketieteellisellä perusteella matkustavat saavat ottaa kumppanin mukaan, Irlannissa onkin ryhdytty jo puhumaan perhelomista nimellä ”dental holidays”, hammaslääkärilomat.

Irlantilaisen Aer Lingus -lentoyhtiön lennot Teneriffalle on myyty täyteen maaliskuun puoliväliin. Irlannin viranomaisten mukaan tällä hetkellä kolmannes irlantilaisista, jotka matkustavat saarelle, perustelee matkansa lääketieteellisillä syillä.