EU-parlamentaarikon kärähtäminen orgioista paljasti Unkarin vallanpitäjien lähes täydellisen mediasensuurin

Unkarin valtapuolueen valvoma media on vaiennut tiukasti europarlamentaarikon eron taustoista.

Bryssel
Teksti
Mika Horelli

Unkarilaisen Euroopan parlamentin jäsenen József Szájerin kärähtäminen koronasääntöjen rikkomisesta Brysselissä järjestetyissä seksijuhlissa on noussut otsikoihin kaikkialla maailmassa.

Koronasääntöjä rikotaan Belgiassa jatkuvasti ja Bryssel on tunnettu seksuaalisesta vapaamielisyydestään, joten tapahtuma olisi tuskin kiinnostanut ketään, ellei kysymys olisi ollut Unkarin itsevaltaisen pääministeri Viktor Orbánin läheisestä liittolaisesta.

Szájer osallistui Brysselissä miesten orgioihin perjantaina 27. marraskuuta. Szájer yritti paeta paikalta, mutta poliisi pysäytti hänet ja löysi hänen repustaan huumeita.

Vuonna 1961 syntynyt Szájer on yksi Unkaria johtavan Fidesz-puolueen ”epäliberaalin demokratian” ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia syrjivän, perinteisiin kristillisiin arvoihin vannovan politiikan keskeisistä arkkitehdeista.

Hän oli Unkarin parlamentin jäsen vuosina 1990–2004. Sen jälkeen hän on istunut Euroopan parlamentissa. Szájer oli keskeisessä roolissa muun muassa silloin, kun Unkarin perustuslakiin säädettiin vuonna 2012 samaa sukupuolta olevien ihmisten avioliiton kielto.