Diktaattoreille hännystelyä, liittolaisille solvauksia – Trump soitteli kuten tviittasi, ja se voi aiheuttaa USA:lle monta murhetta

Donald Trump soitti presidenttikautensa aikana satoja puheluita muille valtionjohtajille. Niistä julkisuuteen tihkuneet tiedot ovat huolestuttavia.

Donald Trump
Teksti
Hannu Pesonen

Kun Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden astuu tammikuussa virkaansa, hän joutuu heti tekemään vaikeita päätöksiä edeltäjänsä Donald Trumpin toimiin liittyen.

Donald Trump soitti virkakautensa aikana satoja puheluita ulkomaisten valtiojohtajien kanssa. Puheluiden sisältö on dokumentoitu tarkkaan ja säilötty Valkoisen talon tietopalvelimille. Nyt Bidenin pitää päättää, mitä tehdä tiedoilla.

Asiassa ei olisi mitään ongelmaa, ellei Trump olisi ollut Trump.

Julkisuuteen vuotaneiden tietojen mukaan Trump on toiminut puhelimessa aivan yhtä holtittomasti ja pysynyt yhtä vähän totuudessa kuin tviiteissään ja julkisissa lausunnoissaan.

Hän on esimerkiksi laverrellut tiukkojen salasssapitosääntöjen puitteisiin kuuluvia asioita jopa Yhdysvaltain perinteisten vastustajavaltioiden johtajille.