Brittiraportti paljastaa: Murhattu Litvinenko epäili Putinia heroiinin salakujetuksesta Länsi-Eurooppaan

Brittiläiset tutkijat uskovat, että Putin hyväksyi entisen KGB-agentin salamurhan.

Brittiläinen tutkimusryhmä uskoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi entisen KGB-agentin Aleksandr Litvinenkon murhan kymmenen vuotta sitten.

328-sivuisessa raportissa todetaan, että Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n asiamiehet Andrei Lugovoi ja Dmitri Kovtun murhasivat Litvinenkon tiputtamalla hänen teekuppiinsa radioaktiivista poloniumia Lontoon keskustassa sijaitsevassa Millennium-hotellin baarissa marraskuussa 2006.

Raportin mukaan he toimivat ”suurella todennäköisyydellä” tiedustelupalvelu FSB:n ohjeiden mukaisesti. FSB:n johtajana oli tuolloin Nikolai Patrušev, joka toimii nykyisin Venäjän turvallisuuskomitean puheenjohtajana. Hän kuuluu Putinin lähipiiriin.

”Saatavissa olevien todisteiden ja analyysin perusteella olen tullut siihen tuloksen, että sekä Patrušev että presidentti Putin hyväksyivät todennäköisesti FSB:n operaation”, tutkimusryhmän johtaja Sir Robert Owen toteaa raportissa.

”Olen varma, että Lugovoi ja Kovtun panivat polonium 210:ä teekuppiin Pine Barissa 1. marraskuuta 2006. Olen varma myös siitä, että he tekivät sen myrkyttääkseen Litvinenkon.”