Bill Browder ja Sergei Magnitskin murha: Valehteliko suursijoittaja? – Yleä uhkailtu dokumentin takia

Andrei Nekrasovin The Magnitsky Act -elokuva sensuroitiin vahingonkorvausvaatimuksen ja propagandasyytösten vuoksi.

Amerikkalais-brittiläinen suursijoittaja Bill Browder tekee kaikkensa estääkseen Andrei Nekrasovin uuden The Magnitsky Act -dokumenttielokuvan esitykset. Hänen asianajajansa ovat uhkailleet Yleisradiota ja elokuvan muita tuottajia vahingonkorvausvaatimuksilla ja esittäneet todisteita Browderin puolesta.

Nekrasov romuttaa elokuvassaan Browderin tarinan, jonka mukaan Venäjän viranomaiset kaappasivat häneltä kolme yritystä ja murhasivat hänen asianajajansa Sergei Magnitskin moskovalaisessa vankilassa marraskuussa 2009.

Samalla elokuva antaa ymmärtää, että Browder teki itse Magnitskin avustuksella 230 miljoonan dollarin veropetoksen, josta hän on syyttänyt venäläisiä poliiseja ja muita viranomaisia.

Nekrasov tunnetaan presidentti Vladimir Putinin hallinnon ärhäkkänä kriitikkona. Hän on ohjannut useita palkittuja dokumenttielokuvia ja toiminut käsikirjoittajana sekä teatteriohjaajana.

Nekrasovin tunnetuin elokuva Ystäväni Saša kertoo Aleksandr Litvinenkosta, entisestä Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n agentista, joka kuoli Lontoossa poloniummyrkytykseen vuonna 2006.