Apple ja seuraava hittituote – kova kilpailu pakottaa keksimään kuluttajille koko ajan uusia tarpeita

Alphabet on noussut Applen ohi suurimmaksi pörssilistatuksi yhtiöksi.

älypuhelimet
Teksti
Mikko Huotari

Teknologiayhtiö Apple ei ole enää markkina-arvoltaan maailman suurin pörssilistattu yhtiö. Hakukoneella menestykseen nousseen Googlen emoyhtiö Alphabet on noussut kukkulan kuninkaaksi. Apple piti johtoasemaansa yli neljän vuoden ajan.

Kun Alphabet kiri helmikuun alussa suurimmaksi, sen markkina-arvo oli noin 550 miljardia dollaria. Applen arvo on noin 15 miljardia dollaria heikompi.

Applen taloudellinen menestystarina liittyy ennen kaikkea iPhone-älypuhelimeen, jota on myyty yli 700 miljoonaa kappaletta. Uusin 6s-malli on yhtiön yhdeksäs älypuhelin. Jokaista julkaistua mallia on myyty enemmän kuin edeltäjää.

Yhtiö kertoi uusimman tuloksensa julkistamisen yhteydessä, että iPhonen myynti kääntyy todennäköisesti laskuun tammi–maaliskuussa. Kasvuosakkeisiin sijoittavien yhdysvaltalaisten rahastojen mielenkiinto Applea kohtaan alkoi hiipua.

Applen uusin älypuhelinmalli julkaistiin viime vuoden syyskuussa, joten on tuskin odotettavissa, että seuraava malli lanseerataan ennen syksyä. Ja vaikka sellainen tuotaisiin markkinoille, uusimman puhelimen hankkineet eivät aivan heti tarvitse uutta.