Wivi ja Hanna - Arkkitehdin ja kauppaneuvoksen yhteiset vuodet

Tietoinen lapsettomuus, kunnianhimoinen omistautuminen uralle, oman yrityksen johtaminen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen vaativat sata vuotta sitten naiselta poikkeuksellista päättäväisyyttä.

Profiilikuva
Blogit Tosiasiassa

TOSIASIASSA-PODCASTIN jaksossa 14 keskustellaan tiedostavista ja lasikattoja pirstoneista naisista.

Tietoinen lapsettomuus, kunnianhimoinen omistautuminen uralle, oman yrityksen johtaminen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat tämän ajan naiselle tavallisia valintoja, mutta Suomessa sata vuotta sitten ne vaativat naiselta poikkeuksellista päättäväisyyttä.

Tosiasiassa-podcastin uudessa jaksossa vapaa toimittaja ja kirjailija Kristiina Markkanen ja Koko Hubara keskustelevat Suomen ensimmäisestä naisarkkitehdista Wivi Lönnistä ja Suomen ensimmäisestä naiskauppaneuvoksesta Hanna Parviaisesta.

Wivi ja Hanna tutustuivat toisiinsa 1910-luvulla, ja heistä tuli erottamattomat. Yhteisiin 27 vuoteen mahtuu valtavasti: arvokasta työtä, huimia matkoja, rakkauttakin. Näitä oman aikansa vaikuttajanaisia yhdistivät taloudellinen vapaus, yhteiskunnallinen toiminta ja uupumaton työnteko. He etenivät työssään huipulle ja panivat elämän risaiseksi automatkoillaan läpi Euroopan. Naimattomina he olivat riippumattomia ja vapaita tekemään mitä halusivat – ja näin he myös tekivät. Keskustelu pohjautuu Kristiina Markkasen yhdessä Leena Virtasen kanssa kirjoittamaan teokseen Wivi ja Hanna.

 

Kuuntele jakso alta! Tosiasiassa-podcastin kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssä , Google Podcastissä ja Apple Podcastissä.

Tosiasiassa on clickbaitin ja fakenewsin vastakohta. Tässä podcastissa tieto vähentää tuskaa. Koko Hubara keskustelee eri alojen asiantuntijoiden kanssa mm. tulevaisuudesta, identiteetistä, riistokapitalismista, avaruudesta, minimalismista sekä monista muista historiallisista ja ajankohtaisista ilmiöistä.