Väylä

Profiilikuva
Blogit Tosiasiassa

TOSIASIASSA-PODCASTIN jaksossa 11 keskustellaan Lapin sodasta, pakolaisuudesta ja ihmisten suhteesta toisiin eläinlajeihin. 

Koko Hubaran kanssa aiheesta keskustelemassa moninkertaisesti palkittu kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksom, jonka uutuusromaani Väylä on kuvaus nuoren tytön pakolaismatkasta Lapin sodan jaloissa. Ylistäviä arvioita kerännyt kirja pureutuu vuosiin 1944–1945, jolloin kymmenet tuhannet ihmiset joutuivat hylkäämään kotinsa paetessaan Lapin sotaa. Vaikka sodasta on kirjoitettu paljon, siviilien kokemuksia aiheesta on tarkasteltu vain vähän. 

Kuuntele jakso alta. Tosiasiassa-podcastin kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssä Google Podcastissä ja Apple PodcastissäTilaa RSS-syöte täältä >> 

 

Tosiasiassa on clickbaitin ja fakenewsin vastakohta. Tässä podcastissa tieto vähentää tuskaa. Koko Hubara keskustelee eri alojen asiantuntijoiden kanssa mm. tulevaisuudesta, identiteetistä, riistokapitalismista, avaruudesta, minimalismista sekä monista muista historiallisista ja ajankohtaisista ilmiöistä.