Uskon ritarit

Mitä yhteistä on muinaisilla ristiretkillä ja nykyajan vastakkainasettelua lietsovalla retoriikalla? Minkälaisia ideologisia sotia käydään tällä hetkellä?

Profiilikuva
Blogit Tosiasiassa

Monella mielikuvat ristiretkistä ovat kaukaisia ja vieraita, ja niistä saattaa löytyä yllättävän paljon oikaistavaa. 

Tosiasiassa-podcastin jaksossa 19 keskustellaan ristiretkistä – mutta keskiaikaisten sotaretkien tapahtumien ja taustojen ohella puhutaan paljon suuremmista asioista:  viholliskuvista, uskonnollisesta sodankäynnistä, ihmisluonnosta ja nykypäivän koventuneesta vastakkainasettelusta.   

Aiheesta Koko Hubaran kanssa keskustelemassa on tietokirjailija ja bibliofiili Aleksi Peura. Hän on tutkinut ristiretkiä uutuuskirjassaan Uskon ritarit ja lähtenyt omakohtaiselle matkalle Pyhään maahan paitsi perehtyäkseen historiaan, myös oppiakseen jotain itsestään.  

 Kuuntele jakso alta! Tosiasiassa-podcastin kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssä Google Podcastissä ja Apple PodcastissäTilaa RSS-syöte täältä >> 

 

Tosiasiassa on clickbaitin ja fakenewsin vastakohta. Tässä podcastissa tieto vähentää tuskaa. Koko Hubara keskustelee eri alojen asiantuntijoiden kanssa mm. tulevaisuudesta, identiteetistä, riistokapitalismista, avaruudesta, minimalismista sekä monista muista historiallisista ja ajankohtaisista ilmiöistä.