Kuolevaisen käsikirja – mitä tapahtuu kuolemamme jälkeen?

Mihin ruumis viedään kuoleman jälkeen ja kuka sen kuljettaa? Saako läheisen pestä ja pukea itse? Kuoleminen on sekä arkista että merkityksellistä, mutta usein kuolema yllättää ihmisen valmistautumattomana.

Profiilikuva
Blogit Tosiasiassa

Tosiasiassa-podcastin jaksossa 16 keskustellaan kuolemasta. Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen? Hengellisiin asioihin ei ole suoria vastauksia, mutta moniin käytännön asioihin pystyy valmistautumaan.  

Kuoleminen on sekä arkista että merkityksellistä, mutta usein kuolema yllättää ihmisen valmistautumattomana. Käytännön asioiden järjestely vie aikaa, ja mielessä voi olla myös kysymyksiä, joita ei yleensä sanota ääneen. 

Mihin ruumis viedään kuoleman jälkeen ja kuka sen kuljettaa? Saako läheisen pestä ja pukea itse? Voiko tuhkat ripotella mökkijärveen? Mistä rakentuu hyvä kuolema? 

Koko Hubaran kanssa aiheesta keskustelemassa saattohoidon vapaaehtoiseksi kouluttautunut, Kuolevaisen käsikirja -uutuusteoksen kirjoittanut Sarianne Hartonen. 

Kuuntele jakso alta! Tosiasiassa-podcastin kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssä Google Podcastissä ja Apple PodcastissäTilaa RSS-syöte täältä >> 

 

Tosiasiassa on clickbaitin ja fakenewsin vastakohta. Tässä podcastissa tieto vähentää tuskaa. Koko Hubara keskustelee eri alojen asiantuntijoiden kanssa mm. tulevaisuudesta, identiteetistä, riistokapitalismista, avaruudesta, minimalismista sekä monista muista historiallisista ja ajankohtaisista ilmiöistä.