Blogit

Puhetta tosiasioista – Tosiasiassa-podcast

Katri Vala

Suomalaisen runouden modernismin airut. Eksoottisen aistillisuuden papitar. Tulisieluinen sodan vastustaja. Katri Valasta elää vahvoja mielikuvia, mutta millainen ihminen myytin takaa löytyy?
Blogit Tosiasiassa 25.11.2021 09:33
tosiasiassa
tosiasiassa - avatar

Katri Vala oli kiehtova, ristiriitainen persoona, jonka julkisuuskuvaa muut yrittivät jo varhain hallita ja muovata. Hänen elämäänsä kytkeytyvät kiehtovalla tavalla sortovuodet, sisällissodan pitkä varjo ja vasemmistolaisen älymystön nousu. Mutta hän oli myös kansakoulunopettaja, äiti ja rakastaja. Hän oli oman aikansa kanssa ristiriidassa elänyt Si-Si-Dus-keiju, joka kaikkein mieluiten olisi elänyt tavallista elämää ja kasvattanut tomaatteja.

Tosiasiassa-podcastin jaksossa 20 aiheesta keskustelemassa Koko Hubaran kanssa kirjallisuushistorioitsija, FT Minna Maijala. Minna Maijalan uutuuskirja Katri Valasta murtaa myyttistä kertomusta tulenkantajista ja kuvaa Katri Valan kautta 1920-luvun nuoren runouden kasvua nuoruuden roolileikeistä kohti ammattimaisuutta ja yhteiskunnallista tietoisuutta.

Kuuntele jakso alta! Tosiasiassa-podcastin kaikki jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssä Google Podcastissä ja Apple PodcastissäTilaa RSS-syöte täältä >>

 

Tosiasiassa on clickbaitin ja fakenewsin vastakohta. Tässä podcastissa tieto vähentää tuskaa. Koko Hubara keskustelee eri alojen asiantuntijoiden kanssa mm. tulevaisuudesta, identiteetistä, riistokapitalismista, avaruudesta, minimalismista sekä monista muista historiallisista ja ajankohtaisista ilmiöistä.