
Toukkaa vatsaan
Ihmisen on opittava murkinoimaan muun muassa hyönteisiä ja levää, arvioivat tutkijat.
Tulevaisuudessa ihmisten on totuteltava syömään ruokia, jotka eivät mahdu nykyihmisen ruokavalioon ainakaan länsimaissa, todetaan Cambridgen yliopiston tutkijoiden raportissa.
Näitä tulevaisuuden ruokien raaka-aineita voivat olla esimerkiksi hyönteisten toukat, levät ja sienistä johdetut proteiinit.
”Jauhopukit (toukka) ja yksisoluiset levät ovat potentiaalisia lähteitä terveelliselle, luonnonkatastrofeja kestävälle ruokavaliolle, joka voi ehkäistä aliravitsemusta ympäri maailman”, kertoo raportin johtava kirjoittaja, tohtori Asaf Tzachor.
Ruoantuotanto näillä uusilla raaka-aineilla on tutkijoiden mukaan nykyistä kestävämmällä pohjalla. Ruokavalion muutoksesta on hyötyä, kun ilmastonmuutos vaikeuttaa tuotantoa tulevaisuudessa.
Älä suotta jätä juttua kesken
Tilaa Suomen Kuvalehti
Katso kaikki tilausvaihtoehdotOletko jo tilaaja?