Tinder-käyttäjät ovat muita tyytymättömämpiä itseensä – ”Myös miehet sievistelevät somessa”

Noin puolet Tinder-keskusteluista on yksipuolisia.

Tinder on maailman suosituin mobiilideittisovellus. Sillä on jo yli 50 miljoonaa käyttää, kertoo markkinoinnin tietopankki DMR:n tiedot vuodelta 2015. Mainostoimisto Miltton Creativen vuoden 2014 selvityksen mukaan Tinderillä on Suomessa 102 000 aktiivista käyttäjää.

Tinderin varjopuolista kertoo tutkimus, joka esiteltiin Amerikan psykologialiiton vuosikokouksessa heinäkuussa 2016. Enimmäkseen opiskelijoista koostuneesta tutkittavien joukosta (1 044 naista ja 272 miestä) kymmenen prosenttia ilmoitti käyttävänsä Tinderiä.

Molemmat Tinderiä käyttäneet sukupuolet olivat vähemmän tyytyväisiä vartaloonsa ja kasvoihinsa verrattuna niihin, jotka Tinderiä eivät käyttäneet.

Tutkimus kohdistettiin erityisesti naisiin, mutta keskimääräistä alhaisemmasta itsetunnosta ilmoittivat vain Tinderiä käyttäneet miehet.

”Vaikka nykyinen kehonkuva on suunnattu pääasiassa naisiin, havaintomme viittaavat siihen, että miehet ovat yhtäläisesti ja negatiivisesti sievisteleviä ollessaan mukana sosiaalisessa mediassa”, kertoo tutkimusta esitellyt tohtori Jessica Strübel.