Roskaruoka sai synninpäästön – ”hyvässä” ravintolassa syö jopa epäterveellisemmin

Kotiruoan voittanutta ei kuitenkaan ole, paljastaa tutkimus.

pikaruoka
Teksti
Lauri Seppälä

Pikaruokapaikoissa syömisestä ei tarvitse aina kokea raastavaa tunnontuskaa, ainakin jos vaihtoehtona ovat tavalliset niin sanotut täyden palvelun ravintolat.

European Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa ilmeni, että täyden palvelun ravintoloiden aterioista kertyi keskimäärin 58 milligrammaa ylimääräistä kolesterolia verrattuna kotona nautittuihin aterioihin.

Sen sijaan pikaruokaloista kotiruokaan verrattava ylimääräinen kolesterolimäärä oli huomattavasti pienempi: 10 milligrammaa.

Tavallisten ravintoloiden annokset sisälsivät 412 milligrammaa ylimääräistä natriumia päivää kohti, kun sama lukema oli pikaruokaloiden tapauksessa 300 milligrammaa. Suolasta kertyvä runsas natriumin määrä on yhdistettävissä korkeampaan verenpaineeseen ja sydänsairauksiin.

Täyden palvelun ravintolat osoittautuivat puolestaan pikaruokaloita terveellisimmiksi, kun tarkastelussa oli tärkeiden ravinteiden, kuten B6-vitamiinin, E-vitamiinin, K-vitamiinin, kuparin, sinkin ja omega-3-rasvojen saanti.