
Sadot kasvuun
Ruokakasveista voi kenties kasvattaa jopa 40 prosenttia nykyistä suurempia.
Amerikkalaistutkijat kertovat luoneensa menetelmän, jolla ruokakasvien kokoa voidaan kasvattaa jopa yli kolmanneksella.
Kasvit saavat energiansa fotosynteesistä, mutta prosessi ei ole moitteeton, sillä merkittävä osa tuotetusta energiasta menee hukkaan.
Yhteyttämisen onnistuessa kasvi nappaa ilmasta hiilidioksidia ja muuttaa sen veden, auringonvalon ja rubisco-nimisen proteiinin avulla sokereiksi.
Noin viidesosassa tapauksista rubisco kuitenkin nappaa hiilidioksidin sijasta happea, jota kasvi ei voi käyttää yhteyttämisessä. Se johtaa energiahukkaan, joka rajoittaa kasvua.
Älä suotta jätä juttua kesken
Tilaa Suomen Kuvalehti
Katso kaikki tilausvaihtoehdotOletko jo tilaaja?