"Vaadin asiasta puolueetonta tieteellistä tutkimusta"

Profiilikuva
Tiina Raevaara on filosofian tohtori ja kirjailija.

Koska tiede on niin hieno asia, olemme varmasti samaa mieltä siitä, että kaikkea mahdollista pitäisi tutkia lisää. Vai olemmeko?

Ex-poliitikko Eija-Riitta Korhola vaati alkuviikosta ”puolueetonta tieteellistä tutkimusta” siitä, aiheuttavatko tuulivoimalat kotieläinten joukkokuolemia.

Korhola on fb-päivityksensä mukaan saanut tietoonsa ”paljon uutisia eläinkuolemista tuulivoimaloiden läheisyydessä”. Korhola väittää, että Siikaisissa on ilmennyt kanojen ja lampaiden kuolemia, joille ei ole löytynyt syytä ruumiinavauksessa ja joihin liittyy silmien verisuonten ”räjähtämistä”.

Ilta-Sanomien uutisessa Korholan väitteeseen vastaa alueen kunnaneläinlääkäri, jonka mukaan ”yhdeltäkään alueen siipikarjatilalta tai harrastekanalasta ei kuitenkaan ole tehty ilmoitusta Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän ympäristöpalveluiden yksikölle karjakuolemien vuoksi”. Yhdestä Korholan kuvaukseen sopivasta kanalasta oli puolestaan löydetty minkki.

Eläinlääkärin mukaan alueelta ei ylipäätään ole kantautunut tietoja, joiden perusteella olisi syytä olettaa tuulivoiman aiheuttaneen eläinten kuolemia.