Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Todellisuus vs. Eviran todellisuus

Tiina Raevaara
Blogit Tarinoita tieteestä 23.11.2015 14:09
Kuinkahan monta kertaa on käynyt niin, että eläinsuojelujärjestöt ovat toimittaneet julkisuuteen materiaalia, jossa tuotantoeläimiä käsitellään paitsi säännösten vastaisella, myös epäinhimillisellä tavalla – ja kuitenkin asian valvomisesta vastaava viranomainen vakuuttaa myöhemmin, ettei kysei...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Tiina Raevaara

Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Keskustelu

Yleensä luotat kai tutkittuun ja selvitettyyn tietoon, mutta et nyt, kun se ei tuekaan sinun mielikuvaasi todellisuudesta.

Kalle
Pieni palkka, liikaa työtä, stressi. Siihen lisätään kenkkuileva eläin, joka ei suostu uskomaan, että me kaikki rakastetaan sitä. Sehän on ihan syötävän ihana.
Mutta ei, tuo s….nan sonni ei suostu kuolemaan. Se haluaisi niitylle lehmiä jahtaamaan eikä mihinkään ränniin saamaan pulttia päähänsä.
Tämä paradoksihan loppuu heti, kun ihmiskunta on vegaani.
Paitsi, jos joku keksii, että salaattiin sattuu, kun sitä puree.

Jopa siivosti elävä, kohtelias, lojaali, empaattinen ja ystävällinen ihminen, niinkuin minä, tajuaa, että eläimiä tehotuotetaan, kasvatetaan ihmisten ruoaksi ja teurastetaan. Tässä kuule peräänkuulutetaan ammattitaitoista ja asiallista kohtelua teuraseläimille. Missä kohti menit hutiin? Luulen, ettei sinulla ole ollut sisua katsoa ko. kuvattua materiaalia. Tai sitten olet tunteeton sadisti. Just näitä joo, joo miehiä… Ei kuulu mulle.

Arja, kannattaa keskittyä keskustelemaan itse asiasta, eikä keskustelijoista.

Minun mielestäni on ihan asiallista, että jos jokin tuntematon taho toimittaa šokkimateriaalia, materiaalin aitouttakin pitää pohtia.
Tieteen arvovaltaan nojaavassa kolumnissa tällainen on erityisen tärkeää.