Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Suomalais-venäläinen yliopistoleikkaus

Tiina Raevaara
Blogit Tarinoita tieteestä 21.8.2015 12:29
Venäjä on viime vuosina keskittynyt karsimaan ajattelun vapautta. Ulkomaisten järjestöjen toimintaa maassa alettiin ensin vähitellen vaikeuttaa, nyt se on kokonaan estetty. ”Ulkomaiseksi agentiksi” voidaan nykyisten lakien ja käytäntöjen mukaan luokitella venäläinenkin järjestö, jos sill...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Tiina Raevaara

Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Keskustelu

”Suomessa valtaapitävät paheksuvat yliopistotutkijoiden poliittisia kannanottoja. ”

Ja mitenköhän tämä näkyy käytännössä?

Aikamoinen rimanalitus verrata Venäläistä propagandakoneistoa Suomen järjestelmään. Onhan se selvä että Venäjä perustee tekemisiään hygieenisillä sanamuodoilla, mutta kyllä se lemu sieltä alta pitäisi jokaisen nenään tulla.

” Suomessa valtaapitävät paheksuvat yliopistotutkijoiden poliittisia kannanottoja.”
Älähän nyt. Päättäjistä en tiedä mutta muutamilta ylipistojen laitoksilta pitäisikin poistaa rahoitus. Esim. Aleksanteri-instittuutin tutkijoilta ei kuulu poliittisia kannanottoja mutta ei tutkittua tietoakaan, pelkästään mielipiteitä, joita saadaan kuulla ilman veronmaksajiakin.

Yliopiston apteekit (HY ja Kuopion yliopisto) ovat todellisia kummajaisia. Alunperin opetusapteekkina aloittanut apteekki on levinnyt ympäri maata illman mitään tekemistä opetuksen kanssa. YA on vapautettu muita apteekkeja koskevista aluereviireistä ja apteekkimaksusta ja kilpailee täysin kaupallisin perustein yksityisapteekkien kanssa. Joutaakin tilittää voitot valtiolle.