Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Sääksenpojat lähtevät kohta

Tiina Raevaara
Blogit Tarinoita tieteestä 1.8.2012 12:02

Vielä ainakin tämän kerran muistutan lukijoita virolaisesta sääksenpesästä. Kovin kauan nuoria kalasääksiä ei välttämättä voi enää nähdä. Siipi- ja pyrstösulat alkavat olla täysmittaisia ja lentoharjoitukset ovat kiivaimmillaan. Juuri äsken näin yhden poikasista lentävän pesän laidalta toiselle. Kyseinen poikanen on merkitty tunnuksella S8.

Käykääpä siis kurkkimassa sääksiä nyt kun ne vielä viihtyvät kameran edessä!

Sivu löytyy täältä: http://pontu.eenet.ee/player/kalakotkas.html

Tiina Raevaara

Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Keskustelu

Poikasilla sotaharjoitukset kuuleman mukaan menossa. Vissiin ammutaan isommallakin pyssyllä, joten äänihavaintojen perusteella tuon pesäpaikan pystynee paikallistamaan aika tarkastikin näkyvän maalaistalon avulla.

Toisin kuin useimmat muut linnut, sääksenpojat palaavat ensilennon jälkeen pesään syömään ja yöpymään, joten niitä voi linkistä seurata vielä pitkään ensilennon jälkeenkin.

Kiitokset SK:lle keväällä annetusta linkistä. ”Kalakotkasten”, nimi on muuten parempi kuin suomenkielinen sääksi, kehitystä on ollut kiva seurata.
Mukavasti on vierähtänyt kesä päivittäisin vierailuin pesällä. Oli todella koukuttava webbikamera, mainio resolutio ja äänet.

Kaikki selvisivät, viimeiksi kuoriutunut oli alussa vähän heikoilla , mutta kaikki ok. Kamera oli hyvin sijoitettu, ei sattunut sen itsensä uskomattomalle lentoradalle.