Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Raiskaustilastojen unohtunut yksityiskohta

Tiina Raevaara
Blogit Tarinoita tieteestä 18.3.2015 11:01
Viime päivinä on keskustelu kiivaasti Helsingissä tehdystä joukkoraiskauksesta, jonka uhri oli nuori nainen ja tekijät 15-18-vuotiaita, ulkomaalaistaustaisia nuorukaisia. Keskustelun tyyli on vaihdellut asiallisesta täysin asiattomaan, ja se on keskittynyt pitkälti siihen, millä tavoin eri väestöryh...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Tiina Raevaara

Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Keskustelu

Kai tuo tekijän uutisointi nyt olennaisempaa on, se kertoo että meillä menee kotouttaminen aivan päin mäntyä tiettyjen kansallisuuksien osalta. Se sitten oireilee rikollisuutena. Eihän Tiinaa varmaan sekään kiinnosta, mitä kansallisuutta edustaa ryöstettävä tai pahoinpideltävä, miksi sitten raiskattavan kansallisuus olisi olennaista? Kyllä se tekijä on tässä mielenkiintoisempi ja syypää ylipäätään.

Kotouttamiseen liittyy myös varhainen puuttuminen ja nuorista välittäminen. Maahanmuuttajat toimivat omien sääntöjensä ja normiensa mukaan,tämä koskee suhdetta naisiin ja asenteita vanhempien taholta.
Tekojen hyväksyminen tai kunniaväkivalta on osa samaa asiaa. Heimosäännöt ja lait ovat asia, joita ei saa hyväksyä. Ulkomaalaisten syrjiminen on saman asian toinen puoli. Oikeuslaitoksen tehtäviä ei saa antaa heimoneuvostolle,tai imaamille.Ulkomaalaisten on luotettava poliisiin ja oikeuslaitokseen,siinä on paljon tekemistä. Suomessakin on ihmisiä,jotka ohittavat viranomaiset ja antavat väärän signaalin maahanmuuttajille,myös Suomen kansalaisia.