Nyt vasta keskustellaankin, Apunen!

Profiilikuva
Tiina Raevaara on filosofian tohtori ja kirjailija.

Neljä vuotta sitten eduskuntavaalien jälkeen en voinut olla kiinnittämättä huomiota siihen, kuinka varsinkin monet toimittajat paheksuivat vaalien jälkeistä keskustelua. Kun vaalit on käyty, keskustelu pitäisi ilmeisesti lopettaa kokonaan. Demokratia on näemmä joidenkin mielestä sitä, että juuri vaaleja ennen puhutaan, mutta vaalien jälkeen ollaan ainakin kolme vuotta suu supussa.

Sama toistui tänäkin vuonna. Taas pitäisi olla hiljaa esimerkiksi perussuomalaisten vaalituloksesta tai tulevan hallituspohjan arvoista.

Keskusteluntappajiin liittyi tänään Helsingin Sanomiin kirjoittava Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen. Apusen mielestä hallituspohjan konservatiivisuuden puiminen on turhaa ja ilmeisesti jopa hölmöä.

Erityisesti uskonnosta puhuminen on hänen mielestään väärin. Filosofi Timo Airaksinen arveli vaalien jälkeen, että Juha Sipilän ja Timo Soinin uskonnollinen vakaumus näkyy heidän politiikassaan.

Apunen syyttää Airaksista ja muita keskustelijoita ”uskonkammosta”. Hän väittää, että keskustelussa tuomitaan ”helluntailaiset, körtit ja lestadiolaiset, koska nämä elävät naurettavan uskomusharhan vallassa”.