Musta lista tutkijoista kaventaa sananvapautta

Profiilikuva
Tiina Raevaara on filosofian tohtori ja kirjailija.

Perussuomalaiset on jo vuosia peräänkuuluttanut mahdollisimman avointa keskustelua maahanmuutosta. Avoimuuden ja keskustelun tarpeella on puolusteltu myös Hommaforumin olemassaoloa: maahanmuuton varjopuolista ei ole saanut monen mukaan keskustella julkisuudessa avoimesti ja siksi Hommaforumin kaltainen purkautumispaikka on ollut tarpeen.

Perussuomalaiset siis kaipaa avointa keskustelua – ja avoin keskustelu edellyttää tietenkin sananvapautta. Sananvapauden ja keskustelun nimissä perussuomalaisten taholta on otettu kantaa niin muslimeihin kuin sotaa pakeneviin turvapaikanhakijoihin. Joidenkin perussuomalaisten tapaan ”keskustella avoimesti” maahanmuutosta ovat kuuluneet loukkaavat ilmaisut ihmisryhmistä, inhimillisen hädän vähättely sekä ymmärtämättömyys esimerkiksi Syyrian tilanteen luonteesta.

Voi kun perussuomalaisista saisi keskustella Suomessa edes puoliksi yhtä avoimesti kuin maahanmuutosta!

Puolue, joka vannoo haluavansa keskustelun avoimuutta ja sananvapautta, pyrkii nimittäin itse niitä kaventamaan.

Perussuomalaisten puoluetoimiston ”työmies” Matti Putkonen julkaisi tänään nimilistan henkilöistä, jotka syyllistyivät hänen mielestään ”perussuomalaisten panetteluun ja solvaamiseen sekä kiihottivat kansalaisia ja mediaa uhkaaviin vihapuheisiin”. Putkosen mielestä listan keskustelijat ovat vaarallisia yhteiskunnan rauhallisuudelle.