Blogit

Biologi Tiina Raevaara tutkailee tieteen maailmaa kaunokirjailijan aivoin.

Miksi emme syö koiraa

Blogit Tarinoita tieteestä 16.4.2018 13:49
Tiina Raevaara
Kirjoittaja on filosofian tohtori ja kirjailija.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa kierteli uutinen, jonka mukaan Suomeen toivottaisiin koiranlihan tuotantoa.

Ensikuulemalta luulin, että asialla oli kansanedustaja Mikko Kärnän ehtymätön ajatushautomo, mutta kyseessä olikin "Malesiassa asuva konsultti Juhani Peltola", joka oli kirjoittanut ideastaan mielipidekirjoituksen Maaseudun Tulevaisuuteen.

Peltolan mielestä lihakoirien kasvatus sopisi esimerkiksi turkistuotannosta luopuneille kasvattajille. Se toisi töitä maaseudulle. Koiralihaa vietäisiin Peltolan visioissa Kaukoitään, jossa paikalliset tuotantotavat eivät ole niin ekologisia ja eettisiä kuin ne voisivat olla Peltolan mukaan Suomessa.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu